Sportsko-rekreativni turizam u Slatini kroz projekt “Sport 2be” obogaćen novim sadržajima

Industrijsko -obrtnička škola započela pregovore sa Hotelima Živogošće d.d.
02.12.2015.
Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom
03.12.2015.
Industrijsko -obrtnička škola započela pregovore sa Hotelima Živogošće d.d.
02.12.2015.
Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom
03.12.2015.

Sportsko-rekreativni turizam u Slatini kroz projekt “Sport 2be” obogaćen novim sadržajima

Turistička zajednica grada Slatine je na temelju Javnih poziva Hrvatske turističke zajednice dobila u ovoj godini potporu u iznosu od 35.000,00kn. Potporu iz programa „Potpore događanjima“ na turistički nerazvijenim PPS područjima, u 2015. godini s područja Virovitičko-podravske županije dobila su samo dva događaja: virovitički sajam Viroexpo 20.000 kuna, i XXI. međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena u Slatini, koji je održan od 7. Do 11. 10. 2015.g, također u iznosu 20.000 kuna.

Temeljem Javnog poziva za potpore Turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima, također su odobrena samo dva događaja, od kojih je jedan dobila slatinska turistička zajednica i to za potporu projektu „Sport 2be“ u iznosu od 15.00,00 kn za izradu info putokaza i poučnih ploča. Svrha ovog projekta je jačanje sportsko-rekreativnog turizma, kao i ukazivanje na važnost kretanja, sporta i fizičke aktivnosti.

Putokazi i ploče su postavljene na 12 lokacija u gradu, kao i kazalo na početnoj točki, odnosno na Trgu sv. Josipa.

Obilježeno je tako:

 1. Jezero Javorica
 2. Izletište Bunarić
 3. Slatinski Vidikovac
 4. Skijalište Tominac
 5. Rukometno igralište
 6. Odbojkaško igralište 1 AR
 7. Odbojkaško igralište 2 OŠ JK
 8. Nogometno igralište
 9. Fitness na otvorenom
 10. Dječje igralište
 11. Boćalište
 12. Teniski tereni

Na poučnim pločama nalaze se QR kodovi TZ grada Slatine i Hrvatske turističke zajednica, putem koje korisnici mogu učitati stranice TZ grada Slatine i saznati sve informacije vezane za mjesto na kojem se nalaze, kao i sve ostale turističke informacije, te isto tako učitati QR kod HTZ-e.

Info-putokazi su manjih dimenzija nego poučne ploče i one upućuju korisnike staza na broj metara prijeđenih od polazišne točke, do mjesta na kojem se nalaze. Isto tako, prema broju prijeđenih metara, izračunat je broj potrošenih kalorija, te podsjetnik koliko određene prehrambene namirnice imaju kalorija.

I na info putokazima se nalaze QR kodovi TZ grada Slatine, putem koje korisnici mogu učitati stranice TZ grada Slatine i saznati sve informacije vezane za mjesto na kojem se nalaze, kao i sve ostale turističke informacije. Na početnoj točki u tijeku je izrada grafičkog putokaza na samom pločniku, a koji će pokazivati smjer u kojem krenuti do određene lokacije. Za umjetničku izvedbu ovog dijela zadužen je slatinski slikar Muppet, odnosno Darko Venus. TZ grada Slatine zahvaljuje se Centru za poduzetništvo grada Slatine, na pomoći u kandidiranju projekata, te tvrtkama „Grafiti Becker“ koja je izradila ploče, i slatinskoj tvrtki „Građenje Marković“ koja je postavila ploče na navedene lokacije.(Turistička zajednica grada Slatine)

no images were found

Skip to content