Glasnici istine na Memorijalnom maratonu Pakrac-Bučje
31.08.2015.
Međunarodni hrvački turnir za Dan grada Slatine
01.09.2015.
Glasnici istine na Memorijalnom maratonu Pakrac-Bučje
31.08.2015.
Međunarodni hrvački turnir za Dan grada Slatine
01.09.2015.

Sopje i Slatina na Olimpijadi starih sportova

Na 43. Olimpijadi starih sportova koja se za vikend održala na stadionu NK Gaj u Brođancima(Osječko-baranjska županija) i ove godine sudjelovale su ekipe Udruge sportske rekreacije Sport za sve – „Podravac“ iz Sopja i Crvenog križa Slatina. Prije više od 15 godina inicijativu za sudjelovanje na Olimpijadi pokrenuo je izbornik sopjanske udruge Jozo Šantak, u koju su se kasnije uključili Slatinčani. Ova Olimpijada susretište je svih entuzijasta koji žele sačuvati staru tradiciju hrvatskog sela kroz „sportske discipline“ koje su mladi ratari i pastiri prije 50 i više godina prakticirali u svoje slobodno vrijeme. Na ovogodišnjoj Olimpijadi sudjelovale su ekipe iz 30-tak mjesta iz Hrvatske te po jedna iz Mađarske i Vojvodine u 16 disciplina za seniore, 5 za seniorke i 9 za djecu i mladež (pionire), a ukupno oko 1.000 natjecatelja. Ove godine slatinska i sopjanska ekipa zajedno su sudjelovali na pripremama što jer rezultiralo i boljim rezultatima za obje strane.

Sopjani su kako je već običaj osvojili najviše medalja u ukupno 14 disciplina : 8 zlatnih, 2 srebrne i 4 brončane. U kategoriji pionira Mihael Tomašević osvojio je 3 zlata(trke štulama, trke vrećama, gađanje strijelom-ekipno) i jedno srebro(trke šinama), Iva Mikić osvojila je dva zlata(trke vrećama i trke štulama), Velibor Lucić osvojio je zlato(bacanje kamena sa ramena), a još su zlata odnijeli Gabrijel Šipoš i Mateo Varga u gađanju strijelom ekipno. U kategoriji seniorki ekipnu broncu u „sikirici“ osvojile su Fiona Sedić, Patricija Tomašević i Sanda Batrac. U kategoriji odraslih, broncu u skoku sa mješine osvojio je Ado Sedić te u penjanju na drvo osvojio je srebro. Zlato u bacanju kamena(8kg) osvojio je Velibor Lučić.

Slatinčani su osvojili ukupno 7 medalja (3 srebrne i 4 brončane) i to za pionire: Matija Mikić srebro i Filip Marić broncu u trci šinjama , te Karlo Šantak i Mateo Varga broncu u trci štulama. Dorijana Drokan i Ana-Marija Matić kao ekipa, iako još djeca, osvojile su srebro u bacanju noža u kategoriji seniorki. Srebro su osvojile i naše seniorke Ana-Marija Ašpan, Jasmina Gonza i Verica Mikić u disciplini kozana (rušenje drvenog tronošca štapom). Nakon iscrpljujuće višesatne borbe po žarkome suncu Drago Sabljak, Ivan Buti, Stjepan Krahulec, Antun Ašpan,uz kratkotrajno uključivanje Franje Kraljik,osvojili su broncu u disciplini boćanje (drvenim boćama) na starinski način. Dio djece popodne je proveo  na kupanju u Bizovačkim toplicama, a doma su stigli na vrijeme prije koncerta Šime Jovanovca. Jedno lijepo iskustvo i zadovoljstvo za sve, osobito za mlade koji su se uključili po prvi put.(vj)

no images were found

Skip to content