Održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Slatine
31.08.2015.
Sopje i Slatina na Olimpijadi starih sportova
31.08.2015.
Održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Slatine
31.08.2015.
Sopje i Slatina na Olimpijadi starih sportova
31.08.2015.

Glasnici istine na Memorijalnom maratonu Pakrac-Bučje

Slatinski maratonci ,”Glasnici istine”, Željko Nikolić, Goran Draksler i Pavo Tutenov sudjelovali  su ,30. kolovoza , na Memorijalnom maratonu Pakrac-Bučje.

Maraton je organiziran u povodu Dana nestalih osoba koji se obilježava 30.kolovoza svake godine. Ove godine Dan nestalih osoba obilježavao se u Bučju. Bučje je bio zloglasni srbočetnički logor kroz koji je od sredine kolovoza 1991. do 16.1.1992. kada je izvršena posljednja razmjena prošlo preko 300 osoba, a za 22 se još uvijek traga. Pored slatinskih maratonaca sudjelovali su zagrebački pakračanac Duško Štrbac i njegova nećakinja Sendi Štrbac iz Pakraca. Sendi je po prvi puta istrčala dionicu dugu 18 km koju je posvetila svom ocu-poginulom hrvatskom branitelju Pakraca i bratu Duška Štrbca.
Simboličnim paljenjem svijeće ispred spomen ploče na mjestu pogibije svoga oca i brata ,Sendi ,Duško i prijatelji odali su mu počast. Na putu do Bučja zastali su u Brusniku ,gdje su ispred spomen obilježja odali počast dvanaestorici poginulih pripadnika 127. virovitičke brigade.

Na ciljnom odredištu u Bučju sudionike maratona dočekali su nazočni na skupu obilježavanja Dana nestalih osoba predvođeni izaslanikom predsjednice Republike Hrvatske Ante Deurom, gradonačelnicima Pakraca i Lipika, županom požeško-slavonskim generalom Alojzom Tomašević, te Ljiljanom Alvit predsjednicom Zajednice udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, koji su bili i nositelji organizacije ovog događaja.
Po završetku udruzi ”Glasnici istine” svečano je dodjeljena zahvalnica za sudjelovanje.(Glasnici istine)

no images were found

Skip to content