Slatinski Vretenci razveselili Slatinu svojom uskršnjom izložbom

I Grad Slatina se uključuje u akciju Sat za planet Zemlju, 27. ožujka od 20:30 sati
25.03.2021.
DVD Sladojevački Lug svoje tehničko vozilo iz Tirola smjestio u novouređenu garažu
26.03.2021.
I Grad Slatina se uključuje u akciju Sat za planet Zemlju, 27. ožujka od 20:30 sati
25.03.2021.
DVD Sladojevački Lug svoje tehničko vozilo iz Tirola smjestio u novouređenu garažu
26.03.2021.

Slatinski Vretenci razveselili Slatinu svojom uskršnjom izložbom

Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina svojim su sugrađanima pripremili još jednu zanimljivu izložbu na kojoj su izložili svoje radove povodom uskršnjih blagdana.

Tako su danas od 10 do 12 sati na Trgu Svetog Josipa u Slatini pozornost prolaznika plijenili kreativni uradci samih Vretenaca, ali i njihovih obitelji i ostalih članova Udruge.
Iako je bilo najavljeno iznenađenje za subotu kojim su Vretenci htjeli razveseliti mališane, prema riječima prve zaposlene osobe u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina Jasne Horvat, voditeljice projekta „Nauči me i uspjet ću“ koju Udruga provodi u suradnji s orahovačkom Udrugom Jaglac, a u sklopu koje se provodi i aktivnost „Škola neovisnog življenja“, djeca su se već danas imala priliku fotografirati pored velikog zeca što će im ostaviti jedinstvenu uspomenu na sretno djetinjstvo u Slatini i druženje s Vretencima.

– Taj zec u svojoj košari nosi 2021. godinu što će njima tijekom odrastanja jednom biti jako važno, te ovu tešku godinu ostaviti u radosnom sjećanju, kada je zeko bio veći od njih, – istaknula je voditeljica Horvat te dodala:

– U okviru aktivnosti kojima potičemo kreativnost naših korisnika, kao i njihovih roditelja pripremamo uratke za različite prigode. Ovoga puta smo svi zajedno sretni što možemo gradu Slatini na ovaj način čestitati sretan Uskrs.
Na štandu smo izložili uskršnje kreacije naših korisnika i njihovih obitelji koji će zasigurno uljepšati ove blagdane brojnim obiteljima koje će njima ukrasiti svoj dom, – zaključila je Jasna Horvat čestitavši u ime Vretenaca sretan i blagoslovljen Uskrs svim građanima Slatine, prigradskih naselja i susjednih općina.

Štand je obišao i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te i ovom prigodom naglasio izuzetnu suradnju i zadovoljstvo aktivnim radom ove hvalevrijedne Udruge.

– U ovo vrijeme između Josipova i Uskrsa mislim da smo se lijepo uskladili, Vretenci sa svojim uradcima koje su ovoga vikenda izložili na svom štandu, i Grad Slatina koji je uređenjem središta grada također osvanuo s raznim obilježjima Uskrsa.
Sve zajedno je jedna lijepa najava nadolazećeg nam blagdana Uskrsa koji želim čestitati svim građanima, a Vretencima zahvaljujem na aktivnostima i svemu onome što čine. To su aktivnosti koje su kontinuirane i jako bitne za članove udruge, korisnike i njihove obitelji koji se na taj način ne samo socijaliziraju već i upotpunjuju jednu atmosferu u gradu koja je prekrasna jer imamo jako puno potencijala u različitim sferama. Sve to povezuju mladi i stari, zajedno s volonterima i svima onima koji su angažirani kroz rad ove Udruge, – zaključio je gradonačelnik.

Udruga Vretenac će prikupljene donacije s ove, kao i svih ostalih izložbi do sada, usmjeriti daljnjem radu Udruge. Dio sredstava bit će svakako usmjeren humanitarnom djelovanju kojim Vretenci potpomažu rad drugih udruga, dok će se dio iskoristiti za poboljšanje kvalitete života korisnika kroz različita putovanja, izlete i nove aktivnosti, a sve to u skladu s epidemiološkom situacijom.

S Vretencima se na uskršnjem štandu na Trgu Svetog Josipa u Slatini možete družiti i sutra, 27. ožujka od 10 do 12 sati.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content