DVD Sladojevački Lug svoje tehničko vozilo iz Tirola smjestio u novouređenu garažu

Slatinski Vretenci razveselili Slatinu svojom uskršnjom izložbom
26.03.2021.
FOTOGALERIJA: Uoči blagdana Uskrsa središte Slatine urešeno prigodnim dekoracijama
27.03.2021.
Slatinski Vretenci razveselili Slatinu svojom uskršnjom izložbom
26.03.2021.
FOTOGALERIJA: Uoči blagdana Uskrsa središte Slatine urešeno prigodnim dekoracijama
27.03.2021.

DVD Sladojevački Lug svoje tehničko vozilo iz Tirola smjestio u novouređenu garažu

Prije 15-ak dana vatrogasci DVD-a Sladojevački Lug dovezli su u svoju novu garažu vatrogasno vozilo iz austrijskog Tirola. Po vozilo za tehničke intervencije Iveco s puno dodatne opreme, u Tirol su išli predsjednik DVD-a Sladojevački Lug Danijel Kramarić, članovi Stjepan Matovina i Đuro Bobanić, te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Slatina Stjepan Venus kao vođa puta.

Donacija vozila iz Tirola bila je motivacija i DVD-u Sladojevački Lug da u što kraćem roku izgradi i pripremi garažu što je ujedno i bio uvjet za dobivanje spomenutog vozila. Tu je vatrogascima u pomoć priskočio Grad Slatina koji je sredstvima iz gradskog proračuna omogućio gradnju garaže u nastavku zgrade mjesnog doma u Sladojevačkom Lugu.

Glavni projekt za dogradnju garaže za potrebe DVD-a izradila je tvrtka Modelarch d.o.o. Slatina, vl. Samante Rešetar, dok je radove izveo zidarski obrt Hodak iz Donjih Meljana, vl. Dražena Hodaka.

Radovi na proširenju i uređenju garaže vrijedni oko 210.000 kuna obuhvaćali su dozidavanje, prekrajanje krovišta, unutrašnje i vanjsko žbukanje te uređenje samog spremišta za vatrogasno vozilo, kao i dogradnju nadstrešnice koja je garažu spojila s mjesnim domom u jednu cjelinu.
Tvrtka D&D Elmont rasvjeta, vl. Mihaela Dlaba bila je zadužena za uređenje električnih instalacija i rasvjete, a nabavljena su i rolo vrata za garažu. 

Gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i njegove suradnike prigodom obilaska ovog slatinskog prigradskog naselja dočekali su predstavnici DVD-a Sladojevački Lug koji trenutačno broji 37 članova.  

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je vatrogasno vozilo došlo u još jedan DVD na slatinskom području.

– Drago mi je što smo ovom dobrovoljnom vatrogasnom društvu mogli pomoći da ostvare preduvjete kako bi uopće mogli dobiti vatrogasno vozilo u sklopu suradnje s austrijskim vatrogascima. Uredili smo garažu koja sada zadovoljava uvjetima kako bi vozilo bilo adekvatno garažirano, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić te dodao:

– U narednom periodu Grad planira još neke zahvate na uređenju okoliša ali i samog mjesnog doma na kojemu je za iduću godinu planirano uređenje fasade kako bi ovaj dom postao mjesto redovitog susretanja mještana Sladojevačkog Luga ali i okolnih naselja u raznim prigodama.
Mještani će isto tako dobivanjem ovog vozila sada biti sigurniji ukoliko bude potrebe za vatrogasnim intervencijama. Nadam se da one neće biti potrebne već će vozilo u pripravnosti služiti samo za vježbe, ali i biti osnova da se mladi aktiviraju i uključe u ovu plemenitu aktivnost koja im kroz rad DVD-a danas-sutra može biti i zanimanje, – zaključio je gradonačelnik.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content