Slatinski dijabetičari održali redovnu Skupštinu

Kuglači ove godine slave 60. obljetnicu
14.04.2018.
Opis poslova radnog mjesta, podaci o plaći, način testiranja i vrijeme i mjesto testiranja kandidata i pravila o provedbi postupka provjere znanja i sposobnosti kandidata prijavljenih na natječaj : PROČELNIK STRUČNE SLUŽBE GRADA SLATINE
16.04.2018.

Slatinski dijabetičari održali redovnu Skupštinu

Udruga dijabetičara Slatina danas je u prostorijama Centra nevladinih udruga u Slatini  održala svoju redovnu godišnju Skupštinu na kojoj su uz članove udruge prisustvovali predstavnici udruga dijabetičara iz Virovitice, Našica i Orahovice, Udruge umirovljenika Slatina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija i dr. Vesna Turk-Štrajtenberger.
Skupštinu je otvorila predsjednica Katica Lisica te ujedno podnijela izvješće o radu u protekloj godini koja je, kako je rekla, bila iznimno teška budući je gotovo došlo da gašenja udruge. Na nagovor dr. Vesne Turk-Štrajtenberger, te uz pomoć medicinske sestre Grete Perković, patronažnih sestara i Jasenke Plantak Kotur udruga je ipak nastavila s radom i sada broji 30 članova.

Udruga je tijekom prošle godine između ostaloga, organizirala akciju kontrole šećera i tlaka za građanstvo povodom Dana grada Slatine kada je otkriveno troje novih dijabetičara, te akciju „Šetnjom do zdravlja“. Članovi udruge prisustvovali su na skupštinama i druženjima u organizaciji prijateljskih dijabetičkih udruga. Tijekom godine redovito se obilaze teže oboljeli članovi.
Što se tiče Plana rada za ovu godinu uz već tradicionalne akcije tijekom godine udruga će organizirati mjerenje šećera u krvi i tlaka u Mikleušu i Novoj Bukovici. Organizirat će predavanja o pravilnoj prehrani te raditi na edukaciji članova. Naglasak je stavljen na maksimalno okupljanje članova, gdje je počasna predsjednica udruge Zlata Grozaj svojim primjerom ukazala na važnost članstva u udruzi koje može spasiti život te pružiti kvalitetan život svim dijabetičarima kroz iskustva, znanje i savjete, stoga treba animirati mlade dijabetičare da pristupe udruzi kako bi osnažili njezin rad, a članovima osigurali zdravije, sretnije i bolje sutra.          
Financijsko izvješće podnijela je blagajnica Zorica Isaković, a Nadzornog odbora Dragutin Debeljak. Sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Predsjednica virovitičke udruge dijabetičara Zdenka Mikulčić Drakulić prenijela je iskustva svoje udruge koja u svom sastavu ima i klub djece i mladih dijabetičara, te pozvala na suradnju slatinsku udrugu.

Čestitke na opstanku te uspješan daljnji rad članovima udruge zaželio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija ujedno prenoseći pozdrave gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića. Grad Slatina je prepoznao rad udruge koji će i dalje pomagati.

Potporu radu slatinske Udruge dijabetičara dali su i predsjednica našičke udruge Silvija Cindorin i tajnik orahovačke udruge Milan Šimić koji je tom prigodom istaknuo kako njihova udruga broji 93 člana od kojih je veliki dio podupirućih članova što može potaknuti i Slatinčane ali i mještane susjednih općina na uključivanje u rad ove hvalevrijedne udruge. Tajnica Udruge umirovljenika Slatina Nada Nikšić također je iskazala svoju potporu kao i dr. Vesna Turk-Štrajtenberger koja je podsjetila da Dijabetička udruga Slatina uvijek može računati na pomoć medicinskog osoblja i Lions kluba koji već dugi niz godina također pomaže rad udruge. Slatinska Dijabetička udruga postoji preko 30 godina i svojevremeno je imala 1200 članova te bila vodeća dijabetička udruga u Hrvatskoj. Potreban je samo rad i dobra volja, tada će se nabaviti i sredstva. Jako su važna i ovakva druženja gdje dolazi do razmjene iskustava i tako treba i nastaviti, zaključila je dr. Turk-Štrajtenberger.
Na kraju Skupštine predsjednica Katica Lisica zahvalila se svima te još jednom pozvala na uključivanje u udrugu, a posebice mlade kojima to neće oduzeti previše vremena jer se članovi sastaju jednom mjesečno, odnosno svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u prostorijama Centra nevladinih udruga od 17:30.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content