Kuglači ove godine slave 60. obljetnicu

Tihana Bišćan i dalje predsjednica Udruge vinara i vinogradara „Slatinsko vinogorje“
14.04.2018.
Slatinski dijabetičari održali redovnu Skupštinu
14.04.2018.

Kuglači ove godine slave 60. obljetnicu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Danas je u zgradi Centra nevladinih udruga svoju redovnu godišnju skupštinu održao Kuglački klub Slatina. Cjelovite prošlogodišnje izvještaje podnio je predsjednik kluba Željko Vaška. Što se tiče natjecateljskog dijela kuglači su u prošloj godini ostvarili najveći uspjeh u povijesti kluba, a to je bilo osvajanje 3.mjesta u 3.hrvatskoj kuglačkoj ligi (istok-zona Osijek). Paralelno s trećeligaškim natjecanjem slatinski su kuglači sudjelovali na raznim turnirima, ali i sami organizirali iste, pa je tako i prošle godine održan Memorijalni turnir Zlatko Kiš, a također, na svome ”domaćem” terenu kuglane Tvina organizirali su i turnir povodom Dana grada Slatine. S kuglačkim klubom iz Koprivnice održavaju prijateljske odnose pa svakako valja spomenuti, ne samo sudjelovanje, veći i osvajanje prvog mjesta na kuglačkom turniru međunarodnog karaktera što su ga lani organizirali Koprivničanci.  Prošlu godinu kuglači su uspjeli iznjedriti sa približno 28 000 kuna, dok ove godine financijska letvica ide puno više i to na 55 tisuća. Razlog tome leži što klub ove godine slavi svoj 60. rođendan pa je želja, ne samo predsjednika Vaške, već i svih članova, da se taj veliki jubilej kluba obilježi na dostojan način kakav i priliči jednom od najstarijih kuglačkih kolektiva županije.

Čestitke povodom 60.godišnjice, ali i na odličnim rezultatima, uputio je gradonačelnik Denis Ostrošić. Najveći problem ovog dugovječnog kolektiva i dalje je nedostatak kuglane, pa su se na tu temu osvrnuli gotovo svi članovi, ali i gosti skupštine. Bez fige u džepu, u prilično otvorenoj raspravi , iznesena su razna mišljenja i zaključci, no unisoni su u istom bili gradonačelnik i predsjednik Zajednice športskih udruga Davor Butorac da se na izgradnju kuglane mora pokušati potaknuti poduzetnike odnosno privatni kapital, koji bi i sebe pronašli u toj nimalo jeftinoj, no na koncu moguće i itekako isplativoj priči. Kao solucija broj dva ostaju EU fondovi koje, prema riječima gradonačelnika, institucija Grada uvijek pomno prati spremna uletjeti u priču čim se za to pojavi prilika. Odavši još jednom priznanje prisutnima što ostvaruju takve dobre rezultate u već spomenutim prilično teškim uvjetima, gradonačelnik je izrazio i želju , ukoliko jednog dana dođe do izgradnje toliko željene kuglane, da se ovom slatinskom sportu ponovno vrate žene, ali i da se priključe i djeca i mladi.

Nazvavši kuglače pravim entuzijastima s obzirom na nedostatak osnovnog sredstva za rad i natjecanje, kuglane, predsjednik ZŠU Butorac još je jednom izrazio divljenje ovoj neuništivoj sportskoj ekipi obećavši pomoć Zajednice pri ovogodišnjoj proslavi 60.obljetnice kluba.

Ispred županijskog kuglačkog Saveza čestitke na rezultatima i velikoj obljetnici uputio  je predsjednik istog  Stipan  Gojević Zrnić dodavši da će Savez i dalje biti pri ruci slatinskim kuglačima kada god to bude trebalo. Svoju podršku kuglačima dala je i Udruga umirovljenika Slatina čiji je član Ivica Dorinko također prisustvovao skupštini. Jedan od najvećih klupskih rivala na razini županije Slatini je virovitička Hvidra čiji je predsjednik Mile Bičanić apelirao predstavnicima slatinske gradske vlasti da na sve načine probaju pomoći kuglačima da konačno dobiju domaću kuglanu. Sa svoje i strane svog kluba, od kojeg su uzgred Slatinčani ove sezone bili  uspješniji u natjecanju 3.lige, obećao je svaku moguću pomoć, te završivši obraćanje čestitao još jednom svom kolegi Vaški i njegovim kuglačima, dodavši i u šali, kako i priliči starim sportskim rivalima, da će im Hvidra dati sve, ali ne  i bodove.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content