Slatinske „Lisice“ još aktivnije u 2019. godini

U NK Mladost Bakić gorući problemi dotrajala zgrada svlačionica i oronule tribine
29.01.2019.
U pripremi rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra u Sladojevcima
30.01.2019.
U NK Mladost Bakić gorući problemi dotrajala zgrada svlačionica i oronule tribine
29.01.2019.
U pripremi rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra u Sladojevcima
30.01.2019.

Slatinske „Lisice“ još aktivnije u 2019. godini

Plan rada Izviđačkog odreda Lisice Slatina za 2019. godinu, gradonačelniku Grada Slatine Denisu Ostrošiću i pročelniku Stručne službe Krunoslavu Šaraboku prezentirali su jučer predsjednik odreda Denis Cukor i tajnik Igor Kardoš.
Prva veća aktivnost slatinskih Lisica ove godine bit će zimovanje u planinarskom domu Omanovac kod Pakraca gdje će od 22.-24. veljače otputovati svih 13-tero članova odreda u pratnji tri voditelja.
U svibnju je u planu proljetni trodnevni logor kroz koji će se protkati priča Višnjica-Drava, a u sklopu kojega će na radionici iz ribičije mladi izviđači naučiti razliku između pecanja na rijeci od pecanja na moru.

U lipnju će osim organizacije velikog logora u kojemu će se u aktivnosti uključiti i članovi HGSS-a, Lisice sudjelovati u projektu Airsoft kluba Slatina u sklopu kojega će biti organiziran Survival Kids camp gdje će članovi kluba kroz pokazne vježbe djecu naučiti – Kako preživjeti u divljini sa što manje opreme?

Po prvi puta izviđački odred u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Slatina priprema za svoje članove odlazak na more gdje će mladi izviđači biti animatori ostaloj djeci u kampu na Čiovu.

Pokaznim kampom krajem kolovoza Lisice će upotpuniti program proslave Dana grada Slatine koji će ujedno biti i Dan otvorenih vrata gdje će prikazivanjem izviđačkih vještina pokušati zainteresirati djecu da se pridruže slatinskom odredu izviđača.

Uz još nekoliko radionica i tradicionalnu „Zelenu čistku“ slatinski će izviđači godinu zaključiti posebnim projektom, odnosno donošenjem Betlehemskog Svjetla u Slatinu, u duhu širenja mira među ljudima.

Budući da je Grad Slatina prijatelj djece, a na tragu dosadašnje suradnje na sastanku je dogovorena još čvršća poveznica gdje će se mlade Lisice uz potporu Grada Slatine, aktivno uključiti u razne aktivnosti i manifestacije na slatinskom području. 
(www.radioslatina.hr)

Skip to content