Slatina kom počinje sa odvozom Biootpada

Glasnici istine ove godine trče maraton Čavoglave-Knin
30.07.2015.
Postavljena igrala u Senkovcu
31.07.2015.

Slatina kom počinje sa odvozom Biootpada

U skladu sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom i direktivama Europske Unije, Republika Hrvatska obvezna je kontinuirano smanjivati količinu biorazgradivog otpada koji se odlaže zajedno s mješovitim komunalnim otpadom.
Stoga, Slatina KOM d.o.o. započinje s javnom uslugom odvojenog prikupljanja zelenog biootpada od kućanstava, i to putem vreća od 70 litara, koje će se prikupljati jedanput mjesečno počev od mjeseca kolovoza 2015. Osim toga, zeleni biootpad građani mogu predati radnim danima na reciklažnom dvorištu na odlagalištu kod Radosavaca.

U vreće se odlaže sirovi zeleni ostatak povrća i voća, ljuske od krumpira, jaja i orašastog voća, filtere za kavu i vrećice čaja, uvenulo cvijeće i lončanice, vrtni otpad – lišće, travu, korov, sitno rezano granje i grmlje, piljevinu i ohlađeni pepeo.
U vreće nije dopušteno odlagati ostatke kuhanog povrća, voća, krumpira, mesa i ribe, plastične i druge vrećice koje nisu biorazgradive, higijenski papir i pelene, božićna drva, glomazne komade odrezanih grana i grmlja.

Plastične vreće za prikupljanje biootpada mogu se besplatno preuzeti u upravi tvrtke Slatina KOM, Trg Ruđera Boškovića 16b. Odvoženje biootpada započinje za 1. zonu u ponedjeljak 3. kolovoza i dalje svakog prvog ponedjeljka u mjesecu, a za 2. zonu u ponedjeljak 10. kolovoza i dalje svaki drugi ponedjeljak u mjesecu. Raspored ulica po zonama možete pogledati ovdje.

no images were found

Skip to content