Slatina dobiva Glazbeno-umjetničku školu koja će se nalaziti u zgradi Starog kotara

Prijava štete od elementarne nepogode od 17. do 21. studenog
14.11.2014.
Književna večer DND Slatina na temu “Ljubav je…”
15.11.2014.
Prijava štete od elementarne nepogode od 17. do 21. studenog
14.11.2014.
Književna večer DND Slatina na temu “Ljubav je…”
15.11.2014.

Slatina dobiva Glazbeno-umjetničku školu koja će se nalaziti u zgradi Starog kotara

Svečanom akademijom održanoj u dvorani slatinskog Pučkog otvorenog učilišta, Osnovna glazbena škola Slatina obilježila je dvadesetu obljetnicu postojanja, deset godina samostalnosti i pet godina od otvaranja Područnog odjela u Orahovici. Brojnim uzvanicima prigodnom riječju obratili su se Antonio Brzica, domaćin svečanosti i ravnatelj škole, Sanja Bošnjak, zamjenica župana Virovitičko-podravske županije, Zdravko Šljivac, pedagog i dirigent, te Miroslav Venus, zamjenik gradonačelnika Grada Slatine, koji je tom prilikom rekao da će Osnovna glazbena škola Slatina prerasti u Glazbeno-umjetničku školu s obzirom da će joj program biti proširen i s plesnim odjeljenjem. Kako je rekao Venus buduća škola bit će u prostoru zgrade Starog kotara gdje se nalazi Zavičajni muzej, te napomenuo intenciju da jednog dana prerasti u srednju glazbenu školu. U dvorištu se planira izgraditi natkrivena ljetna pozornica, a svoje zadovoljstvo je zaključio rekavši:
– Na kraju krajeva, pa zar ima veće logike gdje da se smjesti glazbeno-umjetnička škola nego u zgradu u kojoj se nalazi Zavičajni muzej i Spomen soba našeg sugrađanina, genijalca, gospodina Milka Kelemena… – rekao je Venus.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Venus na svečanoj akademiji uručio je Janu Mojzešu i njegovom mentoru Zoranu Vlajniću Oskar znanja koji se dodjeljuje na kraju svake školske godine učenicima koji su na državnom natjecanju postigli najbolji rezultat. Uz to na svečanosti je ravnatelj Brzica uručio Zahvalnice škole koje su dodijeljene Katarini Grgec, višoj savjetnici pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, županu Tomislavu Tolušiću i njegovoj zamjenici Sanji Bošnjak, gradonačelnicima Ivanu Roštašu i Josipu Nemecu, bivšim slatinskim gradonačelnicima Ivanu Levaru i Kseniji Plantak, osnovnim školama Eugena Kumičića, Josipa Kozarca i Ivane Brlić Mažuranić, Ogranku Matice hrvatske Slatina, Lions clubu Slatina, Slatinskoj banci, Agenciji Paun i Cvjećarnici Maja. Zahvalnice su uručene i profesorima škole Korani Perlić, Siniši Ivčeku, Ines Jagec, Sandri Pavić, Sanji Ivček, te ravnatelju Antoniju Brzici. U ime nagrađenih riječi zahvale uputila je zamjenica župana Sanja Bošnjak. (icv.hr)

no images were found

Skip to content