2. malonogometni turnir povodom Dana grada Slatine
07.08.2015.
Glasnici istine istrčali maraton Čavoglave-Knin
08.08.2015.
2. malonogometni turnir povodom Dana grada Slatine
07.08.2015.
Glasnici istine istrčali maraton Čavoglave-Knin
08.08.2015.

Sjećanje na prve članove ZNG-a

Povodom osnivanja Zbora narodne garde u Slatini osnivači i prvi članovi ZNG-a, 7. kolovoza, položili su vijenac i zapalili svijeće kod Spomen obilježja u parku 136. slatinske brigade, te na taj način odali počast poginulim hrvatskim braniteljima. Također su obišli grobove svojih suboraca, Zlatka Kiša, Joze Funka, Pavla Šoltića i Tomislava Mikića te im odali počast molitvom i minutom šutnje.
Prema riječima zapovjednika specijalnog izvidničkog voda Stjepana Gala, Zbor narodne garde u Slatini osnovan je 5. kolovoza 1991., a njegovi osnivači i prvi naoružani dragovoljci koji su zadužili oružje i kapu ispred Policijske postaje Slatina su: Mato Bubaš, Darko Bauer, Marko Bilandžija, Marko Dunković, Stjepan Gal, Branimir Gaća, Zlatko Kiš, Goran Koščić, Željko Peterfaj, Siniša Rabić, Pavao Šoltić, Josip Šikić i Josip Vaclavek.
– Od tih 13 prvih ljudi koji su prvi obukli oružje u Slatini, poslije je nastao Zbor narodne garde 64. samostalni bataljun, 136. brigada, i mi kao takvi smo među prvima oslobodili svoj teritorij- rekao je Stjepan Gal.
Na polaganju vijenca i odavanju počasti je sudjelovalo 20-ak branitelja, osnivača ZNG-a i članova specijalnog voda, a na inicijativu Josipa Vaclaveka i Stjepana Gala.

no images were found

Skip to content