Rekonstruirana cesta do slatinskog prigradskog naselja Golenić svečano puštena u promet

Na posljednjem koncertu povodom Dana grada 2019. raspalili tamburaši TS Kas
02.09.2019.
Slatina postala grad prijatelj djece – plaketa uručena na svečanosti povodom Dana grada
02.09.2019.
Na posljednjem koncertu povodom Dana grada 2019. raspalili tamburaši TS Kas
02.09.2019.
Slatina postala grad prijatelj djece – plaketa uručena na svečanosti povodom Dana grada
02.09.2019.

Rekonstruirana cesta do slatinskog prigradskog naselja Golenić svečano puštena u promet

U sklopu obilježavanja Dana Grada Slatine i 722. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine, danas je na lokaciji početka rekonstruirane trase ceste za Golenić povodom završetka radova održana svečanost puštanja u promet ceste do Golenića.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi i Grad Slatina potpisali su 8. veljače 2018. godine Ugovor o financiranju za operaciju 7.2.2. Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta u provedbi Mjere 7., Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014.-te do 2020.-te godine.
Iz navedenog Ugovora financira se rekonstrukcija ceste do slatinskog prigradskog naselja Golenić, duljine 1,46 km, s odobrenom potporom u iznosu od 7.196.774,38 kn.

Radove je izvela tvrtka Osijek-Koteks d.d. Osijek, a  ugovorna vrijednost radova  iznosi 7.306.631,41 kn.

16. kolovoza ove godine obavljen je tehnički pregled, a 23. kolovoza dobivena je i uporabna dozvola za rekonstruiranu cestu do Golenića.

U nazočnosti voditelja građenja iz tvrtke Osijek-Koteks d.d. Ivice Predrijevca, gradskih vijećnika, direktora i ravnatelja gradskih ustanova i institucija te djelatnika Gradske uprave, cestu su službeno, presijecanjem vrpce, u promet pustili saborski zastupnik Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

– Ideja ovog projekta započela je 2016. godine s ciljem da s gradom spojimo još jedno prigradsko naselje i to ono koje je do sada bilo najnepovezanije. 30-tak stanovnika Golenića na ovaj će način dobiti prigodu da kvalitetnije stižu do Slatine i da ovaj kraj razvijamo na jedan novi način, gdje će sada vikendaši i izletnici češće dolaziti, a vjerujem da će biti i onih koji će željeti ulagati na ovom području koje odiše čistom prirodom. Prostor je zaista potentan, a u iduće dvije godine pokušat ćemo pronaći sredstva da i samo selo dobije asfalt u dužini od preko dva kilometra, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

Prigodnim riječima obratio se i saborski zastupnik Tomislav Tolušić.
– Suradnja između Grada, Županije i Države posljednjih je godina bila na vrlo visokom nivou, osobito u provedbi projekata kao što su Mjesni dom u Donjim Meljanima, Poduzetnički inkubator i Dom zdravlja u Slatini te Područna škola u Bakiću. Svi smo mi dio tima koji radi na dobrobiti građana, u ovom slučaju Slatine i prigradskih naselja, te se nadam nastavku dobre suradnje i ubuduće – rekao je saborski zastupnik Tolušić.

Nakon što je cestu uz blagoslov posvetio župnik Župe sv. Barbare Sladojevci, velečasni Darijo Šimić, gradonačelnik je goste poveo u obilazak ceste.

Po završetku ove svečanosti bila je prigoda za obilazak Poduzetničkog inkubatora u Slatini koji će uskoro otvoriti vrata mladim slatinskim poduzetnicima. Inkubator su obišli saborski zastupnik Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić u pratnji Zdenka Markovića, direktora tvrtke Građenje Marković iz Slatine koja je izvođač radova.
(www.radioslatina.hr)


Skip to content