Redovnu Skupštinu održala slatinska Udruga umirovljenika

CK Slatina organizirao predavanje „Rana intervencija – uloga logopeda“
08.04.2018.
Dječje gradsko vijeće Slatine posjetilo Dom Zdenka
08.04.2018.
CK Slatina organizirao predavanje „Rana intervencija – uloga logopeda“
08.04.2018.
Dječje gradsko vijeće Slatine posjetilo Dom Zdenka
08.04.2018.

Redovnu Skupštinu održala slatinska Udruga umirovljenika

Udruga umirovljenika Slatina jučer je održala redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu kojoj je nazočilo 160 umirovljenika i njihovih gostiju.
Poslije intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti preminilim članovima i poginulima za slobodu Hrvatske minutom šutnje, pozdravne riječi nazočnima je uputio predsjednik Vladimir Domić te iznio izvješće o radu za prošlu godinu. Istaknuo je kako su sve zaplanirane aktivnosti u potpunosti realizirane.  Uz tradicionalnu organizaciju zabava, putovanja i izleta, te redovitu skrb za svoje umirovljenike putem nabave ogrijevnog drveta, namirnica i drugih potrepština Udruga je tijekom prošle godine započela s uređenjem vanjskog okoliša i fasade na pročelju zgrade u kojoj se nalaze prostorije Udruge umirovljenika. Isto tako započelo je unutarnje uređenje i opremanje koje su potpomogli sponzori: Agroduhan d.o.o., Građenje Marković vlasnika Ive Markovića i D&D Elmont vlasnika Mihaela Dlaba, te Slatinska banka d.d.
Umirovljenici su tijekom prošle godine ostvarili izvrsnu suradnju i s Gradom Slatinom, Općinom Čađavica, Zavičajnim muzejom Slatina, slatinskim Crvenim križem, OTP bankom, te tvrtkom Čazmatrans.

Iznoseći plan rada za ovu godinu naglasio je kako će se uz spomenute redovite aktivnosti nastaviti uređenje prostorija posebice velike dvorane za tjelovježbe , a za što bi svakako dobro došao odaziv novih sponzora. Tijekom ove godine u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatina u planu je izrada projekta kako bi se prikupila sredstva za nabavu računala i šivaćih strojeva u svrhu organiziranja  tečajeva i radionica za umirovljenike koji žele naučiti više i kvalitetno provoditi svoje umirovljeničke dane. U program će se uvrstiti i predavanja slatinskih liječnika o zdravoj prehrani i tjelovježbi pod vodstvom članica Udruge, sestara fizikalne medicine. Uz pomoć GRAS-a izrađen je projekt “Zlatne sedamdesete” i prijavljen na natječaj koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji je prihvaćen i kreće u daljnju realizaciju. Što se tiče daljnjih aktivnosti u travnju, predsjednik Domić najavio je putovanje u Veliko Trgovišće i Muzej krapinskih neandertalaca 18. travnja.
Financijsko izvješće podnijela je blagajnica Nada Nikšić, zatim izvješće verifikacijske komisije Ivica Dorinko, te Nadzornog odbora Stjepan Kajser.
Potom je jedan član Izvršnoh odbora zamijenjen, odnosno, Ivanka Ćutić je na vlastiti zahtjev razriješena dužnosti, a izabrana je Đurđa Šipoš.
Sva su izvješća jednoglano usvojena.

Nakon podjele zahvalnica, čestitke na uspješnom radu te želje za još boljim rezultatima u narednom razdoblju slatinskim umirovljenicima su uputili gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, predsjednik Uprave Agroduhana Tomislav Tomić, ispred GRAS-a Marija Boroša, ispred Slatinske banke Marina Koleno i Snježana Pačarić, ispred slatinske Udruge dijabetičara Marija Dupan i predsjednik Kuglačkog kluba Slatina Željko Vaška.
Svoje čestitke i podršku iskazali su i predsjednici gostujućih udruga iz Čačinaca Boris Dragošević, Suhopolja Tugomila Reder, Pitomače Branko Fićko, Milanovca Stjepan Virag, Podgorja Franjo Dukarić, Zdenaca Vidica Kovačević, Čemernice Josip Troha te ispred Udruge umirovljenika Orahovica tajnica Vera Todorić.
Skupština je završila domjenkom te zabavom uz rasplesane umirovljenike.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content