Promocija dokumentarnog filma “Ovčara – neispričana priča” u srijedu, 30. studenog

Predstavljena knjiga “Moja rijeka suza” autorice Željke Mitrović Jurić
16.11.2016.
U petak se prisjećamo žrtve koju je Vukovar podnio 1991′
17.11.2016.

Promocija dokumentarnog filma “Ovčara – neispričana priča” u srijedu, 30. studenog

U organizaciji Turističke zajednice grada Slatine, povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 2016., ali i svih ostalih žrtava u obrani Lijepe naše, organizira promociju filma:„Ovčara-neispričana priča“ u srijedu, 30. studenog 2016. godine u 18:00 sati.

Uz Turističku zajednicu grada Slatine, u organizaciji promocije sudjeluju Nacionalni sindikat policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, podružnica sindikata Virovitičko-podravske županije i Udruga HVIDRA Slatina.

Pokrovitelji su Grad Slatina i Pučko otvoreno učilište Slatina.

Prije početka projekcije, predstavnici organizatora u 17:00 sati će posjetiti Spomen sobu u Zavičajnom muzeju Slatina, gdje će se susresti sa članovima Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina, a potom će sa predstavnicima braniteljskih udruga i organizatora, odati počast ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u 17:30 sati, gdje će zapaliti svijeće i položiti cvijeće.

Dokumentarni film Ovčara – neispričana priča je film koji govori o pravoj istini, što se uistinu događalo 20. i 21. studenoga 1991. Na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu sudi se 13 osoba, koje su bile pripadnici dobrovoljačkih postrojbi Leva supoderica i Petrova. Ne sudi se niti jednom pripadniku JNA. Ovaj film u detalje dokazuje i prokazuje kako i na koji način su paravojne formacije i JNA izveli iz bolnice, krvnički mučili i ubili 276 hrvatskih branitelja, civila i ranjenika.
Cilj filma je isključivo promicanje istine. Istina koju je pisao Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu i njihovo tužiteljstvo ne može biti istina, a to će se u filmu i vidjeti.

Film je posvećen hrabrim borcima i civilima koji su ubijani podmuklo i okrutno te noći 20. i 21.11.1991. godine u vremenu od 17,00 do 01.00 sati na poljoprivredom dobru Ovčara i Grabovo.

Autor filma: Nacionalni sindikat policije, MUP-a RH,
Režija: Vladimir Andrić
Scenario: Nikola Kajkić i Vladimir Andrić,

Nakon promocije filma, u predvorju dvorane POU Slatina, bit će druženje sa članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i sa pripadnicima MUP-a RH. Također će se moći i kupiti film, a zarada od prodaje ići će za Idejni projekt za izgradnju memorijalnog centra Ovčara, Vukovar.

Budući da je posjet Vukovaru u Planu i programu srednjih škola, dobrodošli su svi učenici srednjih škola, kojima će ovo biti jedinstvena prilika da čuju nešto o Domovinskom ratu, a posebno o Vukovaru i Ovčari.


Skip to content