Predstavljena knjiga “Moja rijeka suza” autorice Željke Mitrović Jurić

Javni uvid u geodetski elaborat izvedenog stanja državne ceste D2, dionica Suhopolje – Sladojevci
16.11.2016.
Promocija dokumentarnog filma “Ovčara – neispričana priča” u srijedu, 30. studenog
17.11.2016.

Predstavljena knjiga “Moja rijeka suza” autorice Željke Mitrović Jurić

U srijedu, 16. srpnja, u holu Srednje škole Marka Marulića u Slatini održana je promocija knjige „Moja rijeka suza“ autorice Željke Mitrović Jurić, poznate još kao „uplakana djevojčica u plavom kaputiću“.

Autorici se na dolasku  u Slatinu zahvalio gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš također napomenuvši da je tu uvijek dobrodošla. Istaknuo je zanimljivost  da je u isto vrijeme o kojem se piše u knjizi, također i Slatina te  sama Srednja škola Marka Marulića bila pogođena zračnim napadima, a mnogi Vukovarčani su nakon progonstva iz Vukovara našli utočište upravo u Slatini.

Više o knjizi rekla nam je autorica: „Pjesme koja sam napisala govore o mojim sjećanjima iz rata, govore o pričama koje sam slušala o braniteljima, tako da se cijela tematika  zbirke pjesama Moja rijeka suza temelji na priči iz Vukovara i temelji na branitelje koji su poginuli za ovu Domovinu, koji su preživjeli logore i koji su danas hvala Bogu sa mnom.“

Osim gradonačelnika dobrodošlicu autorici su poželjeli i ravnatelj škole Darko Špoljarić istaknuvši kako je predstavljanje knjige bila dobra prilika da se učenici bolje upoznaju sa strahotom Domovinskog rata, ali i istinom o pobjednicima.

Prigodne poklone autorici i njenoj kćerki, koja je cijelo predstavljanje bila u simboličnom originalnom plavom kaputiću i u krilu majke, uručili su u ime Udruge veterana vojne policije VPŽ predsjednik Dragan Lacković, te u ime Srednje škole Marka Marulića  profesor Dario Vrbaslija.

no images were found

Skip to content