Projekti Grada Slatine VPŽ i TZ VPŽ vrijedni 39.570.000 eura

Grad Slatina kandidirao projekte ukupne vrijednosti 52.905.000 kuna
05.05.2013.
DVD Kozice proslavilo 80 godina postojanja i humanog rada
05.05.2013.
Grad Slatina kandidirao projekte ukupne vrijednosti 52.905.000 kuna
05.05.2013.
DVD Kozice proslavilo 80 godina postojanja i humanog rada
05.05.2013.

Projekti Grada Slatine VPŽ i TZ VPŽ vrijedni 39.570.000 eura

Grad Slatina u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije kandidirao je četiri projekta ukupne vrijednosti 39.570.000 eura. Cilj ovih projekata je jačanje poslovnog okruženja i turističke ponude Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije. Nominirani projekti su:
1. Agro food busoness park Slatina:
Poljoprivredno prehrambeno poslovni centar Slatina je projekt Virovitičko-podravske županije i Grada Slatina. Projekt se treba realizirati u slatinskoj poduzetničkoj zoni Turbina II. Ukupna vrijednost projekta iznosi 23.000.000 eura. Cilj projekta je unapređenje poslovnog okruženja i jačanje konkurentnosti poljoprivredno, prehrambeno –prerađivačkog sektora na području Virovitičko-podravske županije i šire regije. Projekt će doprinijeti jačanju cjelokupnog poljoprivredno-prehrambenog lanca, kroz primjenu tehnološke modernizacije prerađivačkih, skladišnih i distribucijskih kapaciteta, te razvoj inovativnih proizvoda i očuvanje tradicionalnih brendova . Projekt će se realizirati sredstvima Europske unije, a sufinancirat će ga Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina.

2. Mreža škola VPŽ i Požeško-slavonske županije:
U okviru Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije, Virovitičko-podravska županija planira prijaviti projekt pod nazivom ˝Mreža škola Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije˝ u koji će biti uključena i Gimnazija u Slatini. Projektantska procjena troškova izgradnje Gimnazije u Slatini iznosi 2.200.000 eura.

3. Regionalni lovno-ribolovni, uzgojno-distributivni centar:
Regionalni lovno-ribolovni, uzgojno-distributivni centar je projekt Virovitičko-podravske županije, u kojem je Grad Slatina partner. Vrijednost projekta je 4.100.000 eura. Cilj projekta je doprinijeti održivom razvoju turizma baziranog na kulturnom i prirodnom naslijeđu VPŽ. U sklopu projekta Grad Slatina će uređivati buduće jezero Slanac i tako doprinijeti razvoju Regionalnog lovno-ribolovnog, uzgojno-distributivnog centra u smislu uvrštavanja u turističku ponudu Grada Slatine.

4. Gutmanova pruga za turističku promociju Slavonije
Gutmanova pruga projekt je Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije vrijedan 10.270.000 eura, a cilj projekta je povećati konkurentnosti VPŽ povezivanjem nove turističke infrastrukture u manje razvijenim turističkim sredinama koje imaju veliki potencijal za razvoj turizma. Gutmanova pruga bila bi itinerar koji bi povezivao turističke potencijale Slavonije. U sklopu projekta uključen je turistički kompleks Javorica izgradnjom biciklističke staze dužine 42 kilometra oko jezera Javorica, a vrijednost projekta je 627.300 kuna. (slatina.hr)

Skip to content