Učenici iz Gornjeg Miholjca školsku godinu 2015./2016. pohađat će u novoj školi
18.09.2014.
Otvoreni dan projekta ICT4SCF u OŠ Eugena Kumičića
19.09.2014.
Učenici iz Gornjeg Miholjca školsku godinu 2015./2016. pohađat će u novoj školi
18.09.2014.
Otvoreni dan projekta ICT4SCF u OŠ Eugena Kumičića
19.09.2014.

Projekt ICT4SCF predstavljen poslodavcima u Zagrebu

Jedna od vrlo važnih aktivnosti u projektu Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 204.224,23 eura jest predstavljanje projektnih rezultata lokalnim poslodavcima, a u svrhu diseminacije projektnih rezultata. Naime, poslodavci su imali važnu ulogu u projektu jer su sudjelovali kao kokreatori sadržaja koji će se razvijati u sklopu izvananastavne aktivnosti Od bita do robota. Hrvatskom obrazovanju najčešće se zamjera zastarjelost sadržaja koji se poučavaju te neusklađenost sa stvarnim potrebama tržišta rada, što bi značilo da te sadržaje trebamo mijenjati i obrazovanje preusmjeriti na ono potrebno tržištu rada i zanimljivo za učenike. U tu svrhu na početku projektnoga ciklusa anketirani su poslodavci, nastavnici informatike i učenici škola u svrhu dobivanja konkretnih sadržaja koji će se poučavati na izvannastavnoj aktivnosti s područja digitalne pismenosti.

Rezultati anketa pokazali su da su potrebni sadržaji vezani za multimediju, programiranje, grafičko oblikovanje, automatizaciju i robotiku te postavljanje i kreiranje webstranica, stoga su se naši učenici bavili LOGOM, Inkscapeom, WordPressom te Robotikom. Sadržaj izvananastavne aktivnosti predstavljen je u priručniku za nastavnike pod naslovom Od bita do robota te je postavljen na web portal projekta www.e-skola.com.hr za besplatno preuzimanje.

Poslodavcima se 15. rujna 2014. u Grafičkoj školi u Zagrebu obratio ravnatelj Dubravko Deželić, kao i voditeljica radne skupine iz iste škole profesorica Nikolina Jurić koja je poslodavce detaljno upoznala sa sadržajima portala te načinima kako se on može koristiti. Voditeljica projekta profesorica Melita Schmitz iz OŠ E. Kumičića iz Slatine upoznala je poslodavce s cjelokupnim projektom te se zahvalila poslodavcima na direktnom radu poslodavaca i kreiranju sadržaja izvannastavne aktivnosti.

Ovakvi susreti vrlo su važni za sve dionike projekata kao i za sve one koji direktno ili indirektno sudjeluju u realizaciji svih aktivnosti projekta i uspješnoj realizaciji rezultata projekta jer oni doslovno pomažu boljem međusobnom upoznavanju i povezivanju partnera razmjenjivanju informacija o mogućnostima i uslugama koje određeni poslodavci nude i to na obostrano zadovoljstvo, a u nadi buduće suradnje na sličnim projektima. (ms)

Skip to content