Projekt ICT4SCF predstavljen poslodavcima u Zagrebu
19.09.2014.
UOSI Slatina započela projekt Pomoć ”nevidljivim” građanima
19.09.2014.
Projekt ICT4SCF predstavljen poslodavcima u Zagrebu
19.09.2014.
UOSI Slatina započela projekt Pomoć ”nevidljivim” građanima
19.09.2014.

Otvoreni dan projekta ICT4SCF u OŠ Eugena Kumičića

Projekt Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost (ICT4SCF) sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 204.224,23 eura te je kao glavni cilj imao implementaciju novorazvijenih informatičkih kurikula u četiri osnovne škole iz Zagreba i Slatine (Korisnik: OŠ E. Kumičića iz Slatine i partneri iz Zagreba: OŠ Dobriše Cesarića, OŠ Ivan Granđe, OŠ Otona Ivekovića i Grafička škola u Zagrebu). Kurikuli su temeljeni na formuliranju novih ishoda učenja nastavnog predmeta informatike koji su nastavnici realizirali u sklopu izvannastavne aktivnosti Od bita do robota, a pokrivale su sadržaje LOGA-programskog jezika, Inkscapea, Robotike i WordPressa.

Izvananastavne aktivnosti pohađali su svi zainteresirani učenici svih partnerskih škola te su u tu svrhu održani Otvoreni dani izvannastavne aktivnosti gdje su učenici pokazali što su naučili svojim nasljednicima koji će sljedeće školske godine isto tako pohađati tu izvannastavnu aktivnost.

Zbog velikoga interesa Otvoreni dan u OŠ Eugena Kumičića održan je u dva navrata i to 8. rujna 2014. kada su svi učenici šestih razreda bili upoznati s Inkscape- programom za crtanje i drugi dio Otvorenog dana održan je 16. rujna 2014. kada su nam se pridružili svi projektni partneri iz Zagreba. U tu svrhu učenicima se obratila voditeljica radne skupine profesorica iz Grafičke škole u Zagrebu Nikolina Jurić te je predstavila portal za učenje na daljinu www.e-skola.com.hr na kojemu i učenici mogu objavljivati svoje digitalne sadržaje za učenje ili uratke koji su produkt rada izvannastavne aktivnosti. Članovi radne skupine projekta iz partnerskih škola sa svojim ravnateljicama vidjeli su nabavljenu informatičku opremu u OŠ E. Kumičića te su isto tako sudjelovali na Županijskom stručnom vijeću nastavnika informatike i računalstva osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije. (ms)

Skip to content