Produljen rok za podnošenje zahtjeva za potporu 2015. godine

Radionica “Upravljanje projektnim ciklusom”
13.05.2015.
VPŽ na trećem mjestu po broju riješenih predmeta legalizacije
14.05.2015.

Produljen rok za podnošenje zahtjeva za potporu 2015. godine

Ministarstvo poljoprivrede obavještava zainteresirane poljoprivredne proizvođače o produljenju roka za podnošenje jedinstvenog zahtjeva za potporu 2015. godine.
Obavijest glasi:
Obavještavamo sve poljoprivrednike koji podnose jedinstveni zahtjev za potporu za izravna plaćanja, plaćanja u iznimno osjetljivim sektorima i IAKS mjere ruralnog razvoja da se rok za podnošenje jedinstvenog zahtjeva za potporu za 2015. godinu iz članka 6. stavka 1. Pravilnika za provedbu programa izravne potpore i IAKS mjera ruralnog razvoja (Narodne novine br. 35/2015) produljuje do 15. lipnja 2015. godine.
Također, do 15. lipnja 2015. godine produljuje se rok za izmjene i dopune već podnesenog jedinstvenog zahtjeva za potporu iz članak 7. stavak 1. Pravilnika.
Konačni datum za podnošenje jedinstvenog zahtjeva za potporu nakon redovnog roka (zakašnjeli zahtjevi uz smanjenje plaćanja iz članka 8. Pravilnika) je 10. srpanj 2015. godine.
Podsjećamo korisnike potpora da se, kako bi iskoristili pravo na oslobođenje od ovrhe sredstva potpore poljoprivredi do 50.000 kuna, oni čiji su računi na koje im se potpora isplaćuje blokirani radi provedbe ovrhe na novčanim sredstvima, moraju obratiti Financijskoj agenciji (FINA) kako bi im se otvorio zaštićeni račun.
Navedeno se odnosi na potpore po osnovi mjera ruralnog razvoja, izravne potpore i mjere u okviru zajedničke organizacije tržišta poljoprivrednih proizvoda.

Skip to content