Probijena trasa u duljini 1 km u sklopu rekonstrukcije ceste do Golenića

Gradonačelnik Ostrošić uručio zahvalnice „Glasnicima istine“
09.11.2018.
Slatinski Vidikovac u znaku Martinja
10.11.2018.
Gradonačelnik Ostrošić uručio zahvalnice „Glasnicima istine“
09.11.2018.
Slatinski Vidikovac u znaku Martinja
10.11.2018.

Probijena trasa u duljini 1 km u sklopu rekonstrukcije ceste do Golenića

Danas je u Gradskoj upravi Grada Slatine održan još jedan radni sastanak voditelja radova i nadzornog inženjera s predstavnicima Grada Slatine, na kojemu se razgovaralo o trenutnom stanju realizacije projekta rekonstrukcije ceste za Golenić.

Uz gradonačelnika Denisa Ostrošića sastanku su nazočili pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić, koordinatorica projekta Vesna Klement, voditelj građenja iz tvrtke Osijek-Koteks d.d. Ivica Predrijevac i nadzorni inženjer Dejan Mikulić iz tvrtke Helion group d.o.o. Osijek.

Na današnjoj koordinaciji utvrđeno je da se radovi odvijaju u skladu s dinamičkim planom i projektnom dokumentacijom na rekonstrukciji ceste za Golenić.
Tijekom mjeseca rujna i listopada ove godine intenzivno su se obavljali zemljani radovi te je probijen koridor na trasi zaraslog šumskog puta u duljini od 1 km, odnosno od asfaltirane ceste do povrata trase na postojeću makadamsku cestu. Ovime je riješen najteži dio trase u pogledu izgradnje nasipa i zasjeka i to u vrlo povoljnim ovojesenskim uvjetima, a slijede zemljani radovi na još 400 m do ulaza u Golenić, u što su se predstavnici Grada Slatine uvjerili obilaskom terena u pratnji voditelja radova i nadzornog inženjera nakon sastanka u Gradskoj upravi.

Projekt se provodi iz Programa ruralnog razvoja 2014-2020, Mjera 7.2.2. “Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta”, te je ovih dana Agencija za plaćanja u poljoprivredi dovršila pregled provedene javne nabave i odobrila financiranje ugovorenih radova u iznosu od 7.085.304,00 kn za građevinske radove, dok izmještanje telefonskih instalacija i stručni nadzor Grad financira o svom trošku, u iznosu od 336.000,00 kn.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content