Gradonačelnik Ostrošić uručio zahvalnice „Glasnicima istine“

Obavijest poljoprivrednicima
09.11.2018.
Probijena trasa u duljini 1 km u sklopu rekonstrukcije ceste do Golenića
09.11.2018.
Obavijest poljoprivrednicima
09.11.2018.
Probijena trasa u duljini 1 km u sklopu rekonstrukcije ceste do Golenića
09.11.2018.

Gradonačelnik Ostrošić uručio zahvalnice „Glasnicima istine“

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ i ove je godine u sklopu 27. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade Hrvatske vojske organizirala tradicionalni maraton Voćin-Slatina u kojemu su sudjelovali Pavo Tutenov, Zlatko Milošević, Mario Kovač, Mario Krznarić, Robert Knapić, Robert Poljanac, Christian Hrvoić i Renata Hrvoić.

Ovaj je maraton bio razlog današnjeg posjeta predsjednika „Glasnika istine“ Pave Tutenova u pratnji Zlatka Miloševića, gradonačelniku Grada Slatine Denisu Ostrošiću koji im je čestitao na svom trudu kojim na najljepši mogući način diljem zemlje prenose pozitivan glas o našemu gradu i županiji, a posebno o Domovinskom ratu organiziranjem i sudjelovanjem na brojnim memorijalnim utrkama, te im uručio zahvalnice za sudjelovanje na 6. memorijalnom maratonu Voćin-Slatina povodom 27. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade HV.

Tom prigodom Glasnici istine upoznali su gradonačelnika Denisa Ostrošića, pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i glasnogovornika slatinske koordinacije braniteljskih udruga Iliju Nikolića s aktivnostima udruge i planovima u narednom razdoblju.

Sutra,10. studenog, po drugi puta „Glasnici istine“ sudjelovat će na memorijalnom ultramaratonu štafetnog karaktera u dionici od 90 km od Našica do Vukovara koji organizira Udruga Nexe team iz Našica pod nazivom „Vukovar to smo MI“. U ovoj utrci sudjelovat će 45 trkača iz različitih mjesta Hrvatske koji će se izmjenjivati svakih pet kilometara, dok će ultramaratonci Glasnika istine Goran Draksler i Duško Štrbac pretrčati dionicu u cijelosti.

U studenom je još nekoliko memorijalnih maratona na kojima će sudjelovati Glasnici istine: to su maraton imena „U Vukovar s ljubavlju“ od Osijeka do Vukovara u dionici od 36 km i tradicionalna memorijalna utrka od Čojluga do Kozica u spomen na poginulog Pericu Sabo, a sudjelovat će i u biciklističkoj vožnji od Virovitice do Vukovara u organizaciji HVIDR-e VPŽ i Policijske uprave VPŽ, te na komemoraciji u selu Kostrići u Sisačko-moslavačkoj županiji koje je proglašeno najtužnijim u Hrvatskoj budući su svi zatečeni mještani 15. studenog 1991. ubijeni u stravičnom pokolju.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content