Priopćenje slatinskoj javnosti po pitanju snježne nepogode

Božićna čestitka gradonačelnika Ivana Roštaša pravoslavnim vjernicima
05.01.2016.
Otvoren postupak javne nabave “Opskrba električnom energijom – Zajednička javna nabava”
07.01.2016.

Priopćenje slatinskoj javnosti po pitanju snježne nepogode

Slijedom novonastale snježne nepogode i na slatinskom području, Upravni odjel za gospodarenje prostorom Grada Slatine obraća se slatinskoj lokalnoj i široj javnosti obaviješću o tome da su ovih dana i noći na terenu i u punom pogonu svi raspoloživi kapaciteti gradske zimske službe izvršitelja Slatina KOM-a d.o.o.

Svi poslovi zimskog redovitog održavanja nerazvrstanih cesta/gradskih ulica i trgova te nogostupa i javnih parkirališta obavljaju se u skladu s ranije donesenim planom i programom Grada Slatine, a sukladno trenutačnom stanju na terenu.

Osim zimske službe Grada Slatine, čije poslove obavlja tvrtka Slatina KOM d.o.o., na području Grada Slatine u funkciji je još i zimska služba tvrtke Ceste d.o.o. – Cestarija Slatina, koja od snijega i leda čisti odnosno održava državne, županijske i lokalne ceste.

Imajući u vidu snježno nevrijeme koje je ovih dana i noći i iznad očekivanja pogodilo i područje Grada Slatine, apeliramo na naše sugrađane – vozače da bez prijeke potrebe ne upotrebljavaju svoja osobna motorna vozila; u protivnom – neka voze pojačanom pozornošću i pritom upotrebljavaju svu propisanu zimsku opremu.

Također, pozivamo naše sugrađane da se, u skladu s vrijedećim slatinskim gradskim komunalnim redom, a prema svojim trenutačnim psihofizičkim mogućnostima, i sami aktivno uključe u čišćenje od snijega na javnim pješačkim stazama/nogostupima ispred svojih nekretnina, čime će i ukupna uspješnost zimskog održavanja javnih prometnih površina u našem gradu biti još učinkovitija.

Ujedno, s obzirom na najave prognostičara o mogućnosti i skoroga znatnijega zatopljenja, pozivamo vlasnike i korisnike zgrada odnosno nekretnina koje graniče s nogostupima u našem gradu da, čim to vremenski i prostorno bude moguće, vlastitim angažmanom ili uslugama zatraženim od Javne vatrogasne postrojbe Slatina organiziraju uklanjanje za prolaznike i automobile mjestimice i vrlo opasnih snježnih nanosa i visećih ledenica s krovova.

Građane Slatine i namjernike upozoravamo na nužnost vrlo opreznoga kretanja pješice po gradskim javnim prometnim površinama, vodeći pritom računa i o opasnostima od mogućega iznenadnog obrušavanja snijega i ledenica s krovova zgrada uz gradske nogostupe, javna stubišta, kao i druge pješačke staze i hodne površine.

no images were found

Skip to content