Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak u VPŽ

Na jezeru Javorica održana Slatinska kestenijada
19.10.2014.
DND Slatina sudjelovao na Smotri dječjeg stvaralaštva
20.10.2014.
Na jezeru Javorica održana Slatinska kestenijada
19.10.2014.
DND Slatina sudjelovao na Smotri dječjeg stvaralaštva
20.10.2014.

Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak u VPŽ

U ponedjeljak 20. listopada u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan je sastanak s predstavnicima Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR); rukovoditeljicom Direkcije kreditiranja malog i srednjeg gospodarstva Jadrankom Mršić Hebrang i voditeljicom Odjela poljoprivrede Marinom Jurašin koje su zadužene za bankino poslovanje s poljoprivrednicima, te poduzetnicima i poljoprivrednicima s područja VPŽ, odnosno sadašnjim i budućim korisnicima IPARD programa, te predstavnicima Agencije za regionalni razvoj VPŽ – VIDRA. Sastanku su ispred Virovitičko-podravske županije prisustvovali zamjenik župana Zdravko Dijaković i pročelnik UO za zajedničke politike i fondove EU Tugomir Majdak.

Do sada je u okviru provedbe IPARD programa na području Virovitičko-podravske županije HBOR financirao ukupno 13 IPARD projekata u iznosu od oko 57 mil. Kuna, a na području cijele Republike Hrvatske ova financijska institucija omogućila je realizaciju preko 60% svih IPARD projekata.

Korisnici kredita mogu biti fizičke i pravne osobe koje su sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaključile Ugovor o dodjeli sredstava iz IPARD programa.Potencijalni korisnici kredita imaju mogućnost podnijeti zahtjev za kredit u HBOR ili poslovnu banku odmah nakon predaje natječajne dokumentacije Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, ali i prije samog ugovaranja IPARD projekta s Agencijom.

U razdoblju od sljedeća 3-4 mjeseca očekuje se odobrenje dodatnih 10 HBOR-ovih kredita za realizaciju IPARD projekata na području naše županije. Ovaj sastanak poslužio je također i kao svojevrsna priprema za buduće natječaje u sklopu provedbe mjera Programa ruralnog razvoja za Republiku Hrvatsku za razdoblje 2014. – 2020., uključujući financiranje budućih projekata, a dosadašnja i buduća iskustva iz IPARD-a će u tome uvelike pomoći. (vpz.hr)

Skip to content