Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak u VPŽ

Na jezeru Javorica održana Slatinska kestenijada
19.10.2014.
DND Slatina sudjelovao na Smotri dječjeg stvaralaštva
20.10.2014.

Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak u VPŽ

U ponedjeljak 20. listopada u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan je sastanak s predstavnicima Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR); rukovoditeljicom Direkcije kreditiranja malog i srednjeg gospodarstva Jadrankom Mršić Hebrang i voditeljicom Odjela poljoprivrede Marinom Jurašin koje su zadužene za bankino poslovanje s poljoprivrednicima, te poduzetnicima i poljoprivrednicima s područja VPŽ, odnosno sadašnjim i budućim korisnicima IPARD programa, te predstavnicima Agencije za regionalni razvoj VPŽ – VIDRA. Sastanku su ispred Virovitičko-podravske županije prisustvovali zamjenik župana Zdravko Dijaković i pročelnik UO za zajedničke politike i fondove EU Tugomir Majdak.

Do sada je u okviru provedbe IPARD programa na području Virovitičko-podravske županije HBOR financirao ukupno 13 IPARD projekata u iznosu od oko 57 mil. Kuna, a na području cijele Republike Hrvatske ova financijska institucija omogućila je realizaciju preko 60% svih IPARD projekata.

Korisnici kredita mogu biti fizičke i pravne osobe koje su sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaključile Ugovor o dodjeli sredstava iz IPARD programa.Potencijalni korisnici kredita imaju mogućnost podnijeti zahtjev za kredit u HBOR ili poslovnu banku odmah nakon predaje natječajne dokumentacije Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, ali i prije samog ugovaranja IPARD projekta s Agencijom.

U razdoblju od sljedeća 3-4 mjeseca očekuje se odobrenje dodatnih 10 HBOR-ovih kredita za realizaciju IPARD projekata na području naše županije. Ovaj sastanak poslužio je također i kao svojevrsna priprema za buduće natječaje u sklopu provedbe mjera Programa ruralnog razvoja za Republiku Hrvatsku za razdoblje 2014. – 2020., uključujući financiranje budućih projekata, a dosadašnja i buduća iskustva iz IPARD-a će u tome uvelike pomoći. (vpz.hr)

Skip to content