Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak u VPŽ
20.10.2014.
Otvoreni dani dječjih kazališnih predstava – “Slatinska mala scena”
20.10.2014.
Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak u VPŽ
20.10.2014.
Otvoreni dani dječjih kazališnih predstava – “Slatinska mala scena”
20.10.2014.

DND Slatina sudjelovao na Smotri dječjeg stvaralaštva

Predstavnici Društva “Naša djeca” Slatina sudjelovali su u Vinkovcima od 17. do 19. listopada na Smotri dječjeg stvaralaštva u društvima Naša djeca Hrvatske. Organizator ovogodišnje Smotre dječjeg stvaralaštva je Savez društava Naša djeca Hrvatske, a domaćin Društvo “Naša djeca” Vinkovci.

Na Smotri su svoj rad predstavila Društva iz: Bakra, Šibenika, Varaždinskih Toplica, Pule, Otoka, Poreča, Našica, Rajića, Čakovca, Maksimira, Osijeka, Požege, Kutine, Osijeka, Krapine, Pleternice, Koprivnice, Tuhelja, Slatine, Preloga, Križa, Zaboka, Ravne Gore, Vinkovaca (Igraonica Ganja iz Gunje), Konjščine, Lekenika, Biograda n/m, Budinščine, Opatije.

DND Slatina predstavio se scenskom igrom “Panika u Strahogradu” teksta Ive Mailley koji je preradio i prilagodio Denis Ostrošić, a nastupali su Ivana Vida, Laura Vučeta, Sonja Prebeg, Marija Bljakaj, Nika Ćurić, Vlatka Pačarić i Iskra Maravić. Voditelj i mentor bio je dugogodišnji član DND Slatina Denis Ostrošić.

Članovi komisije pod vodstvom Ksenije Rožman, dramske pedagoginje, imali su samo riječi hvale i čestitke na odigran scenski nastup. S obzirom na kvalitetu nastupa, DND Slatina nastupila je i na završnom-revijalnom dijelu kada su jednako dobro ponovili svoju točku.

Nakon uspješnog nastupa Slatinčani su sudjelovali i na podijeli prikupljenih stvari u humanitarnoj akciji “Pun kufer prijateljstva” u kojem je Slatina prikupljala potrebito za Larisu, Alena i Miju.
Ukupno je do sada u Akciji prikupljeno 44 kofera, od kojih je tri kupljeno i kompletirano u organizaciji DND Slatina.

Tijekom Smotre bila je postavljena i izložba dječjih radova koja je bila postavljena u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci. Na Izložbi je predstavljen likovni rad kojeg su izradila djeca s voditeljicama Snježanom Dupan-Lovrić i Gordanom Rakocija u likovnoj radionici Društva “Naša djeca” Slatina koja djeluje pri Dječjem vrtiću Suncokret.

Na putu do Vinkovaca slatinski DND posjetio je Đakovo, a u povratku Vukovar, Osijek i Donji Miholjac. (dnd slatina)

no images were found

Skip to content