Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović nazočila svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom dana Virovitičko-podravske županije

03.09.2015.
Škole u Slatini od 7. rujna kreću sa novom školskom godinom
04.09.2015.
03.09.2015.
Škole u Slatini od 7. rujna kreću sa novom školskom godinom
04.09.2015.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović nazočila svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom dana Virovitičko-podravske županije

Povodom Dana Virovitičko-podravske županije, u četvrtak, 3. rujna u Kazalištu Virovitica, održana je svečana sjednica Županijske skupštine. Svojom nazočnošću sjednicu su uveličali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner te brojni drugi uvaženi gosti.

Mnogobrojnim uzvanicima dobrodošlicu je poželjela predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin. Pritom je izrazila zahvalnost svima koji su pomogli razvoju županije i podizanju kvalitete života u ovim turbulentnim vremenima kada mladi u sve većem broju iseljavaju iz Hrvatske u potrazi za egzistencijom.

Na svim nadležnim čimbenicima je odgovornost da ovu zemlju učine poželjnom destinacijom za buduće naraštaje. Na nama, dužnosnicima lokalne samouprave zadatak je stvoriti uvjete za život dostojne za čovjeka 21. stoljeća. Upravo je naša Županija primjer kako se uz malo sredstava, ali uz veliku volju i angažiranost mogu postići veliki rezultati – naglasila je Ana-Marija Petin.

U ime domaćina gostima se obratio i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, govoreći pritom o projektima koje je realizirala jedna od najmanjih, ali i najefikasnijih županijskih uprava.

Virovitičko-podravska županija je Antutun u birokratskom svijetu, svijetu koji nas tjera da budemo svi isti. Mi smo samo svoji. Originalni, maštoviti i sasvim drugačiji. I obećavam da ćemo takvi i ostati. Sretan vam Dan Virovitičko-podravske županije – istaknuo je između ostaloga župan Tolušić.

Prigodnim slovom prisutnima se obratio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner koji se također osvrnuo na krizu u zemlji.

Na svima nama je odgovornost i obveza da iskoristimo sve potencijale koje naša zemlja ima, kako radi nas, tako i radi naše djece. Virovitičko-podravska županija je primjer kako se radom, marljivošću i upornošću može drugačije. Suradnja ove Županije s njenom Razvojnom agencijom VIDRA primjer je kako se postižu realni i konkretni rezultati – istaknuo je Željko Reiner.

Svim građanima Virovitičko-podravske županije njihov Dan čestitala je i posebna gošća, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjednica je također posebno naglasila značaj lokalnih vlasti kada je u pitanju financiranje poduzetničkih projekata, a samim time i gospodarski rast. Pritom se osvrnula na rezultate koje je naša Županija postigla u tom pogledu.

Virovitičko-podravska županija je omogućila izuzetne rezultate u poduzetništvu i stvaranju poduzetničke klime. Može se reći da je ova Županija postala pravim poduzetničkim inkubatorom s obzirom na broj realiziranih projekata. Uvjerena sam da će vam vaše dosadašnje iskustvo omogućiti još bolje rezultate u budućnosti, a to vam od srca i želim – rekla je predsjednica Grabar Kitarović izrazivši zadovoljstvo što je imala priliku sudjelovati na današnjoj svečanoj sjednici.

U okviru sjednice zaslužnim su građanima, institucijama i udrugama župan Tomislav Tolušić i predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin dodijelili javna priznanja – Povelje zahvalnosti i Godišnje nagrade za osobiti doprinos i izuzetne rezultate u pojedinim područjima javnog i društvenog života. Povelje zahvalnosti dobili su OŠ Suhopolje, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, Miroslav Gazda iz Orahovice, Želimir Holer iz Virovitice, Pučko otvoreno učilište Slatina te Glazbena škola Jan Vlašimsky iz Virovitice. Godišnje nagrade Virovitičko-podravske županije primili su OPG Ana Marije Čajkulić, Marinada d.o.o. iz Slatine, Pan Parket d.o.o. iz Čačinaca, Virkom d.o.o. iz Virovitice, Javorović d.o.o. iz Virovitice te DAM d.o.o. iz Lozana.

Sjednicu su svojim nastupom uveličali naši istaknuti glazbenici Danijela Pintarić i Maksim Hozić – Max, koji su u izveli song iz mjuzikla „Legenda Ružice Grada“. Danijela i Max ujedno u mjuziklu utjelovljuju glavne likove – Ružicu i Marka. Također, prisutni su imali priliku kroz kratak film vidjeti jedan dio bogate gastronomske ponude naše županije. Virovitičko-podravsku županiju krasi i epitet najslađe hrvatske županije, a bogatstvo njenih mirisa i okusa najbolje se ogleda upravo u njenoj gastronomskoj ponudi i tradiciji, koju su kroz promotivni film „Okusi Podravine i Slavonije“ predstavili autori Matija Turkalj i Ivan Šemper. (www.vpz.hr, foto: M. Rođak, K. Toplak)

no images were found

Skip to content