Povodom Dana grada Slatine slatinska HVIDR-a organizirala Sportske susrete hrvatskih ratnih vojnih invalida VPŽ

GRAS ZA VAS – 29. kolovoza predavanje Optimiziranje poslovnih procesa i standardi kvalitete
24.08.2019.
„Dani livade“ i ove godine prepuni pčelarskih tema
26.08.2019.
GRAS ZA VAS – 29. kolovoza predavanje Optimiziranje poslovnih procesa i standardi kvalitete
24.08.2019.
„Dani livade“ i ove godine prepuni pčelarskih tema
26.08.2019.

Povodom Dana grada Slatine slatinska HVIDR-a organizirala Sportske susrete hrvatskih ratnih vojnih invalida VPŽ

U organizaciji Udruge HVIDR-a Slatina, a povodom obilježavanja Dana grada Slatine danas su u Slatini održani tradicionalni Sportski susreti hrvatskih ratnih vojnih invalida Virovitičko-podravske županije.

Sportski susreti započeli su u jutarnjim satima odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima, kao i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu polaganjem cvijeća i upaljenih lampiona kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade, gdje su počast odali predstavnici udruga HVIDR-a Slatina, Orahovica i Virovitica, zatim predstavnici Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, te predstavnici Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine, predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić i dogradonačelnik Bojan Plantak.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima odana je ponovo na Trgu Ruđera Boškovića na prostoru bivše vojarne, nakon intoniranja hrvatske himne, minutom šutnje, a potom je okupljene hrvatske ratne vojne invalide u ime organizatora pozdravio predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić.
S nekoliko riječi obratio im se i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš koji je tom prigodom izrazio nezadovoljstvo odazivom članova HVIDR-e na ovogodišnje susrete.

– Drago mi je da ste danas ovdje jer ovo druženje je potrebno, ovo naše zajedništvo nekoliko puta godišnje, da se nađemo, porazgovaramo, proanaliziramo prošlo vrijeme i aktivnosti naših udruga.
No ono što me srdi je sve manji odaziv naših branitelja na ta druženja koja bi trebala biti jedinstvena, koja bi trebala svima, a posebno mladima pokazati naše zajedništvo. Branitelji bi trebali biti primjer jer jedino što vrijedi u ovoj našoj domovini Hrvatskoj ste vi hrvatski ratni invalidi, jedino časno i pošteno što je ostalo.
Ovo nisu obične igre, ovo su susreti hrvatskih ratnih vojnih invalida, stradalnika Domovinskog rata. Nakon poginulih hrvatskih branitelja vi ste kategorija koja je dala najviše, koja je dala krv za ovu zemlju, koja je dala dijelove tijela i zato budite ponosni, i kako je svojedobno rekao Nenad Križić, svoje mjesto zauzmite
, – rekao je Bubaš, te dodao:

– Ovo je jedna uvertira i dobar trening za nadolazeće izlučno natjecanje koje će se održati 17. rujna u Virovitici za 25. ŠNIDOR u Makarskoj 27. rujna, kako bi bili što spremniji obraniti svoje srebro. Bez lažne skromnosti mogu reći da smo spremni odigrati napad na prvo mjesto jer rezultati pokazuju da je mala bodovna granica između nas i trenutnog prvaka, – zaključio je Bubaš.

Prigodnim riječima svoju potporu hrvatskim ratnim vojnim invalidima na ovogodišnjim Sportskim susretima povodom Dana grada Slatine izrazili su predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić i zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak koji je susrete i otvorio.

– U ime Grada Slatine, gradonačelnika Denisa Ostrošića i svoje osobno ime želim vam se zahvaliti za sve ono čime ste nas zadužili tijekom Domovinskog rata, te što na ovaj način uveličavate proslavu Dana grada Slatine, – istaknuo je dogradonačelnik Plantak otvarajući Sportske susrete.

Natjecanja su održana u tri discipline: visećoj kuglani, elektronskom pikadu i streljaštvu zračnom puškom, a postignuti su slijedeći rezultati:

Viseća kuglana ekipno:
1. HVIDR-a Orahovica
2. HVIDR-a Slatina
3. HVIDR-a VPŽ

Viseća kuglana pojedinačno:
1. Marin Peršić
2. Miroslav Marković
3. Stjepan Pavić

Elektronski pikado ekipno:
1. HVIDR-a Orahovica
2. HVIDR-a Slatina
3. HVIDR-a VPŽ 2

Elektronski pikado pojedinačno:
1. Mato Bubaš
2. Ivan Galijot
3. Josip Habl

Streljaštvo zračnom puškom ekipno:
1. HVIDR-a Virovitica
2. HVIDR-a VPŽ
3. HVIDR-a Slatina

Streljaštvo zračnom puškom pojedinačno:
1. Zvonimir Zdjelar
2. Zoran Kovačević
3. Ivica Udovičić

Zahvalnice za sudjelovanje te medalje najboljim ekipama i pojedincima uručili su predsjednici slatinske i županijske HVIDR-e Ilija Nikolić i Mato Bubaš, te predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić i slatinski dogradonačelnik Bojan Plantak.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content