POU Slatina upriličilo svečanu podjelu uvjerenja polaznicima „Male poljoprivredne škole“

U industrijskoj zoni Trnovača u Slatini otvoreno kogeneracijsko postrojenje
06.06.2019.
Međunarodni dan arhiva u Slatini obilježen otvorenjem izložbe „Slatinski biser“ – pjenušac vlastelina Schaumburg-Lippe
08.06.2019.

POU Slatina upriličilo svečanu podjelu uvjerenja polaznicima „Male poljoprivredne škole“

Jučer je u kinodvorani Pučkog otvornog učilišta Slatina upriličena svečana podjela uvjerenja u sklopu projekta „Mala poljoprivredna škola“ koju već devetu godinu za redom provode Virovitičko-podravska županija i Pučko otvoreno učilište Slatina, a kroz koji se zainteresirani stanovnici Virovitičko-podravske županije educiraju u raznim poljoprivrednim osposobljavanjima.

Ove je godine osposobljeno 97 novih polaznika za radne strojeve, motornu pilu, cvjećar-aranžer, ratar, održiva upotreba pesticida i voćar.

Na jučerašnjoj svečanosti polaznicima su uvjerenja, uz riječi pohvale i čestitke, uručili zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac.

– Praksa obrazovanja odraslih bilježi sve veći interes koji je motiviran napredovanjem u struci, željom ili potrebom za promjenom struke, otvorenim EU pozivima, te osobnim potrebama i željama pojedinca. Projektom je u ovih devet godina educirano preko 2100 polaznika. Važnost projekta prepoznali su i gradovi i općine, te su sufinancirali svoje stanovnike. Ove su se godine, uz Virovitičko-podravsku županiju koja je sufinancirala više od pola troškova edukacije za svakog polaznika, sufinanciranju pridružili gradovi Slatina i Orahovica, te općine Sopje, Čađavica, Čačinci, Gradina, Suhopolje, Špišić Bukovica, Nova Bukovica, Pitomača, Crnac i Voćin – istaknula je ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac, te na kraju zahvalila cijelom timu koji je sudjelovao u provedbi projekta.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content