Potpora mjerama informiranja koje se odnose na ZPP

Počeo Dječji kutak “Veseli sat” u Novom Senkovcu
10/11/2014
Učenici OŠ E. Kumičića slušali predavanje o zdravoj prehrani
11/11/2014

Potpora mjerama informiranja koje se odnose na ZPP

Europska komisija objavila je Poziv za podnošenje prijedloga „Potpora mjerama informiranja koje se odnose na zajedničku poljoprivrednu politiku (ZPP)“ za 2015. godinu.

Ovaj Poziv se odnosi na mjere informiranja koje je potrebno provesti (uključujući pripremu, provedbu, praćenje i evaluaciju) između 1. svibnja 2015. i 30. travnja 2016., a procijenjeno je da ukupni proračun namijenjen sufinanciranju tih mjera iznosi 3.000.000,00 eura.

Ciljna je publika javnost, s posebnim naglaskom na mladim ljudima u urbanim područjima, te poslovnim subjektima u ruralnim područjima.

Prioritetne teme za građane obuhvaćat će općenita pitanja o ZPP-u, a trebale bi se usmjeriti na njegova tri ključna elementa: sigurnost hrane, održivo upravljanje prirodnim resursima i razvoj ruralnih područja. Mjere su usmjerene ka tome da informiraju velik broj ljudi o osnovnim pitanjima novog ZPP-a. Prema tome, cilj mjera informiranja je pomoći objasniti, provesti i razviti Zajedničku poljoprivrednu politiku, te ojačati javnu svijest o njenom sadržaju i ciljevima.

Učinak mjera evaluirat će se s obzirom na vrstu mjere i vrstu publike kojoj je ta mjera usmjerena.

Rok za podnošenje prijava, koje se šalju poštom u pisanom obliku, ističe 5. siječnja 2015. godine. (www.mps.hr)

Cijeli poziv za podnošenje prijedloga možete preuzeti OVDJE.

Obrasci za prijavu dostupni su na službenim stranicama Europske komisije. (vpz.hr)

Skip to content