Novim asfaltnim slojem presvučene dionice cesta Radosavci – Slatina i Gornje Bazje – Čađavica
09.05.2013.
Osnivačka Skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, predsjednica Lahorka Weiss
09.05.2013.

Potpisani ugovori za kupnju nekretnina

Danas, 7. prosinca 2010. godine, u Gradskoj upravi Slatina, gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš i predsjednik Udruženja obrtnika Slatina Zlatko Vida potpisali su ugovore o kupnji nekretnina, i to:
–    Grad Slatina kupio je zgradu Udruženja obrtnika Slatina, u Ulici Vladimira Nazora 18, u Slatini, po cijeni od 595.000,00 kn,
–    Udruženje obrtnika Slatina kupilo je dva poslovna prostora u prizemlju zgrade Starog kotara, u Ulici Ante Kovačića 1, ukupne površine 93,80 m2, po cijeni od 652.953,69 kn.

Na obostrano zadovoljstvo ovim kupoprodajama stvorena je podloga za kvalitetno rješavanje prostora Udruženja obrtnika Slatina, koje broji preko 400 obrtnika, a uređenjem kupljenih lokala dobit će odgovarajući prostor za održavanje sastanaka te raznih predavanja, seminara i tečajeva neophodnih za stalno stručno usavršavanje i proširivanje znanja obrtnika, a zadovoljstvo je Grada što se ovo Udruženje smješta u obnovljenu javnu zgradu, zaštićenu od strane Ministarstva kulture kao spomenik graditeljske baštine, te uza Zavičajni muzej Slatina, zgrada uskoro dobiva i nove stanare – slatinske obrtnike.
Kupnjom stare zgrade Udruženja obrtnika, koja je fizički spojena s već preuzetom zgradom bivše Cestarije u Slatini, Grad Slatina postaje jedini vlasnik ovih dvaju nekretnina te postaje moguće jedinstveno rješavanje ove nekretnine u središtu grada, kroz prodaju ili rekonstrukciju, što je godinama bilo blokirano upravo zbog dvaju vlasnika na zgradi koja  konstruktivno čini jednu cjelinu.

Skip to content