Potpisan Ugovor za novu ambulantu u Novoj Bukovici: Početak radova najavljen za početak mjeseca listopada

Poduzetnicima za web stranicu i nabavu IT opreme do 8.000 kuna
21.09.2015.
Slatinčani na 21. Varaždinskom maratonu
22.09.2015.
Poduzetnicima za web stranicu i nabavu IT opreme do 8.000 kuna
21.09.2015.
Slatinčani na 21. Varaždinskom maratonu
22.09.2015.

Potpisan Ugovor za novu ambulantu u Novoj Bukovici: Početak radova najavljen za početak mjeseca listopada

U ponedjeljak 21. rujna, u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici, župan Tomislav Tolušić, načelnik općine Nova Bukovica Željko Vencl, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš i Tomislav Horvat iz tvrtke Građevinarstvo Horvat, prisustvovali su potpisivanju Ugovora o rekonstrukciji stambene zgrade u zgradu ordinacija primarne zdravstvene zaštite u Novoj Bukovici.

Općina Nova Bukovica je prije više od dvije godine ostala bez ambulante opće medicine te su stoga pacijenti bili primorani ići u ambulante u Mikleušu ili Slatini. Zahvaljujući inicijativi virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića i načelnika Općine Nova Bukovica Željka Vencla, stanovnicima Nove Bukovice će jedna od osnovnih usluga ponovno biti na dohvat ruke. Općina je od župe u Novoj Bukovici dobila na korištenje na 30 godina zgradu na Trgu dr. Franje Tuđmana koja će biti rekonstruirana i prenamijenjena za potrebe stomatološke i ambulante opće medicine.

Ovo je samo jedna u nizu nedavnih inicijativa koje su došle i od općina i Doma zdravlja, a vezano za povećanje kvalitete zdravstvene zaštite stanovnika u našim ruralnim područjima. Nedavno smo potpisali Ugovor za izgradnju ambulante u Zdencima, sada potpisujemo za rekonstrukciju stambene zgrade u zgradu ordinacija primarne zdravstvene zaštite u Novoj Bukovici, a takvim projektima zapravo pokazujemo da želimo pomoći našim stanovnicima, i mladima i starima, da ostanu na svojem području te da imaju zadovoljavajuću kvalitetu zdravstvene zaštite. – rekao je župan Tomislav Tolušić.

Načelnik općine Nova Bukovica Željko Vencl nije krio zadovoljstvo što su aktivnosti vezane uz nove ambulante urodile plodom.

Ambulanta je od velikog značaja za naše stanovništvo, osobito ono starije, kojima je zdravstvena skrb svakodnevno potrebna. – rekao je Željko Vencl.

Ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš ukratko je spomenuo buduće investicije vezane uz podizanje zdravstvene skrbi na području županije. Pritom je napomenuo kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije za nove ambulante u Sopju i Čađavici te je u planu sanacija zgrada Doma zdravlja u Orahovici, Gradini i Pitomači.

Početak radova na rekonstrukciji stambene zgrade u zgradu ordinacija primarne zdravstvene zaštite u Novoj Bukovici, vrijednih 1,5 milijuna kuna, najavljen je za početak listopada.

Izvođač radova je tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave, a rok završetka je 1. kolovoza 2016. (www.vpz.hr)

Skip to content