Policijska uprava virovitičko-podravska organizirala edukativni program “Prevencija huliganizma i govora mržnje”

Održan Humanitarni buvljak projekta “Volontiram, srce diram”
08.12.2017.
Otvoren “Božićni park”, posjetite Adventski sajam i klizalište
09.12.2017.

Policijska uprava virovitičko-podravska organizirala edukativni program “Prevencija huliganizma i govora mržnje”

Slijedom nedavnih događanja u Slatini, koji su rezultirali težim posljedicama za više građana i posljedično tome utjecali na narušavanje osjećaja sigurnosti građana koji stanuju u Gradu Slatini i okolnim mjestima, s ciljem poboljšanja trenutnog stanja, nadležne ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije pripremile su Program preventivnih i proaktivnih aktivnosti policije usmjerenih na poboljšanje stanja sigurnosti na području Virovitičko podravske županije.

Policijska uprava virovitičko-podravska je uz podršku Ravnateljstva policije i partnera, policije njemačke pokrajine Baden-Wurttenberg i Grada Slatina, organizirala je edukativni program “Prevencija huliganizma i govora mržnje”, koji je održan jučer u kino sali u Slatini.

Dio programa bila je projekcija filma „Na domaćem terenu – Heimspiel“, filma njemačke produkcije, kojim se nastoji utjecati na nasilničko ponašanje mladih osoba, nastalog u programu prevencije kriminaliteta Policije Pokrajina i Saveza (ProP- Das Programm Polizeiliche Kriminalpravention der Lander und des Bundes).

Film govori o mladom nastavniku etike Andreassu Vossenu, koji živi dvostruki život uglednog nastavnika u gimnaziji i huligana-sudionika brutalnih fizičkih sukoba i ovisnika o adrenalinu. Dolaskom novog učenika u razred kojem Andreass predaje situacija se dodatno komplicira jer novi učenik Denny je, također, huligan…

Nakon projekcije filma slijedio je nastup glazbenog sastava „Čista petica“.

Prezentaciji ovog programa prisustvovali su i načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske Siniša Knežević i načelnik PP Slatina Krunoslav Sertić, koji će ujedno na terenu i provoditi dio spomenutih mjera iz programa.

Punu podršku ovom programu svojim prisustvom dao je i gradonačelnik grada Slatine Denis Ostrošić koji je tom prilikom rekao: – “Meni je žao što danas s nama nisu svi zainteresirani mediji koji su bili ovdje kada se dogodio neugodni slučaj među vršnjačkog nasilja od prije nekoliko mjeseci. To samo potvrđuje da mediji snažno utječu na dojam i ponekad preuveličaju stvarno stanje. Kada je riječ o dobrim stvarima poput ovog programa onda se one puno manje prate.

Ono što je bitno reći da grad Slatina doista jest partner u ovom projektu. Mislim da je ovaj koncept izvrstan. Ono što smatram da je bitno napomenuti je da će Grad svim svojim resursima uvijek stajati na raspolaganju svim žiteljima jer znamo da se nasilje događa u svim dobnim skupinama, od onih najmlađih do najstarijih. Danas nažalost pod utjecajem spomenutih medija na neki način postajemo i previše tolerantni prema njemu no kad se počne događati u našoj neposrednoj okolini, tek tada počinjemo djelovati.” (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content