Pohvalnice i nagrade Grada Slatine najboljim učenicima slatinskih osnovnih i srednjih škola uručene i ove godine

U Slatini svečano obilježena 29. obljetnica osnutka 136. slatinske brigade
29.10.2020.
Sjećanje na poginule hrvatske branitelje Slatine
31.10.2020.
U Slatini svečano obilježena 29. obljetnica osnutka 136. slatinske brigade
29.10.2020.
Sjećanje na poginule hrvatske branitelje Slatine
31.10.2020.

Pohvalnice i nagrade Grada Slatine najboljim učenicima slatinskih osnovnih i srednjih škola uručene i ove godine

Zbog specifične situacije vezane uz COVID-19, online nastave i svih mjera koje su bile aktualne u lipnju, Grad Slatina je odgodio tradicionalnu svečanost kojom na kraju svake školske godine nagrađuje najbolje učenike slatinskih škola: Glazbene škole Milka Kelemena, OŠ Josipa Kozarca, OŠ Eugena Kumičića, Industrijsko-obrtničke škole i SŠ Marka Marulića, te odlučio pohvalnice uručiti na malo drugačiji način, odnosno sada kada je već druga školska godina započela.

Tako je jučer u Hrvatskom domu u Slatini upriličen mali prijem na kojemu je gradonačelnik Denis Ostrošić, zbog još uvijek aktualne pandemije koronavirusa, umjesto učenicima pohvalnice uručio ravnateljima i predstavnicima škola budući da su pojedini ravnatelji bili spriječeni zbog ranije dogovorenih obaveza.

Tom je prigodom uputio pozdrave učenicima slatinskih osnovnih i srednjih škola kao i zahvalu za postizanje izvrsnih rezultata, izniman trud i požrtvovnost u radu tijekom 2019./2020. školske godine.

Osim pohvalnica najučenicima razrednih odjela, Grad Slatina je osigurao i nagrade za najbolje učenike svake škole, tako će pet učenika dobiti i nagradu u iznosu od 1.000,00 kuna.
Isto tako najbolji učenici koji su završili osmi razred tijekom školske godine 2019./2020., dobivat će i mjesečnu stipendiju od 200,00 kuna kao zahvalu što su u protekloj školskoj godini bili najbolji, ali i kao potporu Grada Slatine njihovom daljnjem školovanju i ostvarivanju izvrsnih rezultata u srednjoj školi.

– Na ovaj način želim čestitati našim školama osobito iz razloga što smo ponovno imali najučenike Virovitičko-podravske županije, a to su bili učenici OŠ Josipa Kozarca Dominik Gaća, SŠ Marka Marulića Una Maravić i Industrijsko-obrtničke škole Slatina Manuel Graonja.
Zaista se možemo pohvaliti ovim prekrasnim mladim ljudima ali i svim ostalim učenicima po razrednim odjelima koji su ostvarili izvrsne rezultate. Osim njima i njihovoj marljivosti želim zahvaliti ravnateljima, djelatnicima i nastavnicima naših škola koji se svakodnevno skrbe o djeci i u ovako teškim uvjetima i trude se raditi po različitim modelima ovisno o situaciji u datom trenutku. Za sada mi se čini da je u Slatini situacija što se tiče koronavirusa relativno dobra s obzirom na stanje kakvo je u drugim školama.
I dalje moramo ostati na distanci i čuvati jedni druge, ostanimo odgovorni, – istaknuo je slatinski gradonačelnik, te uputio zahvalu i roditeljima koji su skupa s učenicima preživjeli prošlu školsku godinu u specifičnim uvjetima uz nadu da će ova školska godina biti lakša, da neće biti žarišta u školama i da će se nastava tijekom cijele školske godine moći odvijati tamo gdje joj je i mjesto, u školama.

Na kraju je uputivši još jednom pozdrave učenicima i zaželjevši im uspješno daljnje školovanje, najavio kako će Grad Slatina i dalje nastaviti s ovom praksom te će i iduće godine nagraditi najučenike, ali uz nadu, u nekim drugim boljim uvjetima.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content