Pet škola s područja Virovitičko-podravske županije u pilot projektu e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola

Otvoren postupak javne nabave “Opskrba električnom energijom – Zajednička javna nabava”
07.01.2016.
Kandidacijske liste i zbirne liste – izbori VMO 2016
09.01.2016.

Pet škola s područja Virovitičko-podravske županije u pilot projektu e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta potpisan je “Ugovor o izravnoj dodjeli sredstava za operaciju koja se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine” za provedbu projekta “e-Škole”: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola”.

Riječ je o pilot projektu Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet i Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, kojem je cilj uspostava sustava kojim će se podići razina digitalne zrelosti hrvatskih škola kroz razvoj digitalnih kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja, razvoj digitalnog sadržaja, opremanje škola IKT opremom, provedbu potrebnih infrastrukturnih radova vezanih za pristup Internetu te kroz razvoj usluga za transparentno poslovanje škola.

U projektu će sudjelovati i pet škola s područja Virovitičko-podravske županije. To su: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Suhopolje, OŠ Vladimir Nazor Virovitica te OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Ugovor, koji je potpisan za ovu fazu pilot projekta, iznosi više od 78 milijuna kuna, od čega se 85 posto iznosa financira iz Europskog socijalnog fonda, a preostalih 15 posto predstavlja nacionalno sufinanciranje.

Kao podršku za uključivanje u navedeni projekt e-Škole, Virovitičko-podravska županija je na čelu s županom Tomislavom Tolušićem u pismu podrške iskazala spremnost preuzimanja troška tehničke podrške, uspostavljanja infrastrukture kao i stavljanje na raspolaganje svojih kapaciteta.

Pilot projekt e-Škole poslužit će za testiranje organizacijskih i tehnoloških pretpostavki škola, kao i za podizanje kvalitete obrazovanja prilagodbom načina učenja novoj informatiziranoj okolini. (www.vpz.hr, www.carnet.hr)

Skip to content