Partneri na projektu “Poduzetnik kroz cijeli život” posjetili Vukovar i općinu Erdut

Natječaj za prijam u službu na radno mjesto ,,viši stručni suradnik za imovinsko – pravne poslove, javnu nabavu i upravljanje imovinom Grada”
13.06.2016.
Izmjene i dopune Plana nabave za 2016. godinu(3)
15.06.2016.
Natječaj za prijam u službu na radno mjesto ,,viši stručni suradnik za imovinsko – pravne poslove, javnu nabavu i upravljanje imovinom Grada”
13.06.2016.
Izmjene i dopune Plana nabave za 2016. godinu(3)
15.06.2016.

Partneri na projektu “Poduzetnik kroz cijeli život” posjetili Vukovar i općinu Erdut

U utorak, 14. lipnja, u sklopu projekta „Poduzetnik kroz cijeli život“ koji je ostvaren suradnjom  Centra za poduzetništvo Grada Slatine i osnovnih i srednjih škola  grada Slatine, organizirano je studijsko putovanje u kojem su partneri na projektu posjetili grad Vukovar i općinu Erdut. Cilj posjeta bio je obići primjere dobre prakse koje bi poduzetnici, a i Gradska razvojna agencija(nekadašnji Centar za poduzetništvo) mogli primijeniti u svojem daljnjem radu.

Prije posjeta općini Erdut, u obilasku Vukovara odana je počast žrtvama na Ovčari, posjećen je  Spomen Dom Ovčara, vukovarski vodotoranj, te je napravljen kratki obilazak središta grada.

Putovanje se nastavilo u  naselju Dalj, koje se nalazi u općini Erdut,  gdje su slatinske poduzetnike i predstavnike partnera projekta  dočekali  djelatnici Poduzetničkog razvojnog centra općine Erdut (PORC) na čelu sa direktoricom Bojanom Orsić.

„Želja nam je bila naglasiti važnost umrežavanja između poduzetnika (uključujući i poljoprivrednike), poduzetničkih potpornih institucija i jedinica lokalne samouprave a općina Erdut i Dalj imaju dobar primjer kroz udruženje „Ekološka mreža“. Oni su potakli svoje poljoprivrednike na ekološki uzgoj i umrežavanje te im pomogli pronaći tržište u Istri.“ – rekla je ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatina Danijela Maravić.

Osim toga, prema riječima direktorice PORC-a, Bojane Orsić,  općina Erdut je druga po redu općina po povlačenju sredstava iz europskih fondova te su njihova iskustva značajna i iz tog aspekta.

U obilasku Dalja su posjećeni objekti koji su obnovljeni sredstvima fondova EU, a koje su pisali djelatnici PORC-a. Među njima se našla zgrada PORC-a, Vinoteka Teutoburgium, kulturni i znanstveni centar „Milutin Milanković“, a posjećeni su i primjeri dobre prakse među kojima se istaknuo restoran i uslužni objekt „Stari mlin“.

Direktorica GRAS-a, Danijela Maravić, također je  izrazila zadovoljstvo što su se poduzetnici na ovo putovanje odazvali u velikom broju i prepoznali inicijativu jer ovakva putovanja, ne samo da šire vidike, već i međusobno povezuju te stvaraju jaku sinergiju koja je osnova za kvalitetan rast i razvoj.

Podsjetimo, nositelj projekta „Poduzetnik kroz cijeli život“  je Centar za poduzetništvo grada Slatine, a partneri na projektu su Grad Slatina, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Industrijsko obrtnička škola Slatina, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina i Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina. Ukupna vrijednost projekta je 201.158,21 kunu, a u potpunosti  je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

no images were found

Skip to content