Novi upravitelj župe bl. Ivana Merza u Slatini
10.05.2013.
Odličnim programom sinoć završeni XVIII Dani Milka Kelemena
10.05.2013.
Novi upravitelj župe bl. Ivana Merza u Slatini
10.05.2013.
Odličnim programom sinoć završeni XVIII Dani Milka Kelemena
10.05.2013.

Otvoreni XVIII Dani Milka Kelemena

Nastupom Simfonijskog orkestra Hrvatske radio televizije u Domu kulture u petak su u Slatini svečano otvoreni Dani Milka Kelemena. Prigodnim riječima nazočnoj publici obratili su se i slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš, ali i sam Milko Kelemen – sretan što je, unatoč godinama i bolesti ponovo u svom kraju.
O Kelemenovom djelu govorio je i Zdravko Šljivac, poznati skladatelj i producent, porijeklom Slatinčanin.

U sklopu Festivala sinoć je u slatinskom Zavičajnom muzeju otvorena izložba ‘Eksperimenti’ Vjenceslava Richtera s njegovim sistemskim skulpturama i grafikom. Slatinski Zavičajni muzej u program Festivala redovito se uključuje prigodnim izložbama, a sinoć su prikazana djela umjetnika koji je istraživačkim i znanstvenim pristupom povezan s međunarodnim pokretom Nove tendencije. Za ovu prigodu Slatinu je posjetila i Vesna Meštrić, kustosica Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Prigodnu je izložbu otvorio slatinski dogradonačelnik Miroslav Venus, a i ovogodišnje sudjelovanje Muzeja objasnila je njegova ravnateljica Dragica Šuvak.
Dane Milka Kelemena svečano je otvorio Tomislav Tolušić, župan Virovitičko – podravske županije. Organizator ovog, za Slatinu najvažnijeg kulturnog događaja, 18.-og po redu međunarodnog glazbenog festivala je slatinska Udruga Dani Milka Kelemena.

Skip to content