Otvoren 2. sajam županija na kojem sudjeluju gospodarstvenici s područja VPŽ

U sklopu 2. sajma županija održan je okrugli stol na kojemu su sudjelovali predstavnici Virovitičko-podravske županije
19.09.2013.
Obilježen Europski tjedan mobilnosti i Dan borbe protiv nasilja nad ženama
21.09.2013.
U sklopu 2. sajma županija održan je okrugli stol na kojemu su sudjelovali predstavnici Virovitičko-podravske županije
19.09.2013.
Obilježen Europski tjedan mobilnosti i Dan borbe protiv nasilja nad ženama
21.09.2013.

Otvoren 2. sajam županija na kojem sudjeluju gospodarstvenici s područja VPŽ

Na Zagrebačkom velesajmu se od 19. do 22. rujna održava 2. sajam županija na kojemu izlažu gospodarstvenici i obrtnici s područja Virovitičko-podravske županije. Na svečanom otvorenju nazočili su, uz ministra turizma Darka Lorencina, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, zamjenici župana Sanja Bošnjak i Zdravko Dijaković, župani i predstavnici svih hrvatskih županija…

Prilikom otvorenja sajma župan Tolušić naglasio je kako je Sajam županija jedinstvena prilika da se pučanstvu približi rad županija te ih se predstavi kroz gospodarski, turistički i kulturni segment.

“Hrvatskoj trebaju i županije i županijske razvojne agencije jer u suprotnom Hrvatska neće izvući ništa iz pristupnih fondova Europske unije” – poručio je Tomislav Tolušić pred Hrvatskom zajednicom županija na današnjem otvaranju Sajma županija u Zagrebu. Sajam županija otvorio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Cilj Sajma županija je prikazati ukupni potencijal hrvatskih županija, osvijestiti nacionalnu politiku gospodarskog razvoja Hrvatske s gospodarskim i kulturnim identitetom, promicati prepoznatljivost županija te potaknuti optimizam i stimulirati poslovne procese značajne za daljnji gospodarski razvitak i prepoznavanje autohtone vrijednosti kulturne baštine kao nacionalni kapital.

Nastupi županija organizirani su kroz nekoliko segmenata: izložbeno – prodajni, kulturno – turistički program, poslovni susreti i atrakcije za posjetitelje. Na pozornici će se odvijati cjelodnevni program gdje će se uz tradicionalne plesove, glazbu i pjesmu predstaviti nematerijalna baština – jedinstvena vrijednost unutar županija i Hrvatske SVI zaJEDNO – HRVATSKO NAJ.

Izlagači s područja Virovitičko-podravske županije koji izlažu na 2. sajmu županija su: Pustara Višnjica d.o.o., Fructus, Jasna Gojević, Danijela Halužan Art HD, Vineda Podrum d.o.o., Zlatni klas Otrovanec, Pčelarstvo Balint, OPG Jasna Doner, Rukotvorine Zdenci, Vinarija Kufner, PP Orahovica, Vina Dvojak, Agrofavorit d.o.o., Srednja škola Pitomača, APIS – obrt za proizvodnju i usluge, OPG Tomislav Šegregur, OPG Tomislav Lelek, Šapica d.o.o., OPG Ivan Bucić, Mesoprerada, Mesnica Šuvak i Mesnica Kalinić K+J.

Uz sajam županija održava se i Sajam MYSTIC, 4. međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti koji je jedan od najperspektivnijih sajmova u smislu teme koju obrađuje i potencijala s obzirom na zainteresiranost ljudi za tematiku alternative općenito.

Na sajmovima će se ukupno okupiti 435 izlagača iz 12 zemalja na 13.800 m2 zatvorenog i otvorenog izložbeno-programskog prostora. (vpz.hr)

Skip to content