Osnovna škola Josipa Kozarca provodi Projekt Drvo

Završena terenska nastava projekta ”Istina o pobjednicima”
13.10.2014.
Tugomir Majdak održao prezentaciju za pčelare
14.10.2014.
Završena terenska nastava projekta ”Istina o pobjednicima”
13.10.2014.
Tugomir Majdak održao prezentaciju za pčelare
14.10.2014.

Osnovna škola Josipa Kozarca provodi Projekt Drvo

Osnovna škola Josipa Kozarca u Slatini novu školsku 2014./15. godinu započela je u znaku Projekta Drvo. Projekt je nominiran od strane Ministarstva poduzetništva i obrta za 2014. godinu iz programa „Poduzetnički impuls“, Mjera D1 „Obrazovanje za poduzetništvo, Prioritet 3 „Promocija i učenje za poduzetništvo i obrt“, te su školi odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 33.010.00 kn.

Projekt Drvo osmislile su učiteljice likovne kulture Tatjana Lulić Prpić i prirode Brankica Safin, a u suradnji sa Centrom za poduzetništvo Grada Slatine i ravnateljicom Danijelom Maravić. Projekt Drvo je uvršten u školski kurikulum te će se provoditi tijekom ove i sljedeće školske godine. U projekt su uključeni učenici od 1. do 8.razreda.

Ciljevi projekta „Drvo“ su prepoznavanje poduzetničkih atributa, učenje poduzetničkih vještina i povezivanje istih s obavezama osnovnoškolaca, poticanje poduzetničkog načina razmišljanja i pozitivnog odnosa prema kontinuiranom učenju i izgradnji samog sebe, razvoj svijesti o potrebi očuvanja malih obrta i drvnih zanimanja u našem gradu i kraju.

Projekt će se provoditi na razini školskog kurikuluma te programa rada učeničke zadruge „Sekvoja“, kroz edukacije, radionice, izložbe, sajmove, izvanučioničku nastavu i ostale aktivnosti tijekom ove školske godine.

U projekt će biti uključeni učenici osnovne škole i učenici srednje Industrijsko-obrtničke škole, učitelji, roditelji, šira lokalna sredina sa raznim institucijama, tvrtkama i obrtima. Tijekom ove školske godine u školi će se provoditi paralelno i projekt „Igračka“, gdje će učenici moći razvijati svoje interese, maštu i vještine u dizajniranju drvene igračke – suvenira, koja će imati regionalan pečat i predstavljat će našu školu i slatinski kraj.

Jedan od ciljeva je također i konstruiranje školskog muzeja, koji bi proizašao iz ovog projekta, sa građom predmeta koji bi nastali kroz brojne radionice učenika i roditelja. (tlp)

Skip to content