Organizacijski odbor dogovorio detalje obilježavanja 30. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade Hrvatske vojske

Dugogodišnji sudionici festivala ponovno opravdali visoka očekivanja
13.10.2021.
Započela terenska nastava za učenike kroz projekt „Istina o pobjednicima“ slatinske HVIDR-e
13.10.2021.
Dugogodišnji sudionici festivala ponovno opravdali visoka očekivanja
13.10.2021.
Započela terenska nastava za učenike kroz projekt „Istina o pobjednicima“ slatinske HVIDR-e
13.10.2021.

Organizacijski odbor dogovorio detalje obilježavanja 30. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade Hrvatske vojske

Danas je u Gradskoj upravi Grada Slatine održan radni sastanak Organizacijskog odbora obilježavanja 30. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade Hrvatske vojske.

Sastanku su uz domaćine; dogradonačelnika Grada Slatine Iliju Nikolića, pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i voditelja Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslava Hessa, te inicijatore obilježavanja ove obljetnice, prvog ratnog zapovjednika 136. slatinske brigade Josipa Černija i predsjednika Hrvatskog časničkog zbora Gradskog odbora Slatine Vladu Međumurca, nazočili i načelnici susjednih općina: Čađavica Mirko Rončević, Voćin Predrag Filić i Nova Bukovica Tomislav Bračun, dok su se ispričali već ranije dogovorenim obvezama načelnici općina, Mikleuš Robert Grabar i Sopje Berislav Androš.

Na sastanku je definiran protokol obilježavanja 30. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade Hrvatske vojske čiji je nositelj programa Hrvatski časnički zbor Gradski odbor Slatina uz pokroviteljstvo Grada Slatine i susjednih općina Nove Bukovice, Mikleuša, Čađavice, Sopja i Voćina, te uz potporu Turističke zajednice Grada Slatine i Slatinskog informativnog centra, čiji su direktori Jurica Bosak, odnosno Robert Turkalj također prisustvovali sastanku.

Na samom početku ratni zapovjednik 136. slatinske brigade Josip Černi nazočne je ukratko podsjetio na ratni put brigade te istaknuo važnost obilježavanja ove velike obljetnice dok će s opširnijim informacijama upoznati javnost gostovanjem u programu Radio Slatine, u nedjelju 17. listopada u 10 sati. Bit će to još jedna prigoda pozdraviti sve hrvatske branitelje i pozvati ih na svečano obilježavanje 30. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade Hrvatske vojske   koje će se obilježiti dvodnevnim programom 22. i 23. listopada ove godine.

Program će započeti u petak, 22. listopada u 18 sati u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina gdje će se održati prezentacija knjige „Strategijska obrambena operacija ‘91./’92. godine“ autora Vinka Vrbanca i Stjepana Antolašića.

Centralna svečanost će se održati u subotu 23. listopada, a počet će u 9,30 sati odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata polaganjem vijenaca i lampiona ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku 136. slatinske brigade, te svetom misom za poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata u crkvi sv. Josipa u Slatini s početkom u 10 sati.

Potom će u 11 sati uslijediti postrojavanje pripadnika 136. slatinske brigade na rukometnom, tzv. staroškolskom igralištu u Slatini koji će se nakon prigodnog programa mimohodom ulicama grada Slatine uputiti prema Trgu sv. Josipa gdje je od 12,30 na zatvorenom dijelu Ulice Ante Kovačića predviđeno druženje pripadnika 136. slatinske brigade s uzvanicima uz zajednički ručak.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content