Okrugli stol „Zaposli se i ti!“

Večeras u Slatini Festival mladih slatinskih talenata 2018.
24.08.2018.
Šareni svijet ponovno razveselio najmlađe
24.08.2018.

Okrugli stol „Zaposli se i ti!“

    

 

 

 

Gradska razvojna agencija Slatine u ponedjeljak, 27. kolovoza organizira Okrugli stol vezan uz projekt „Zaposli se i ti!“ koji će se održati u Velikoj vijećnici Hrvatskog doma s početkom u 12 sati.

Projekt ukupne vrijednosti 723.442,80 kn u cijelosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru Poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“.
Supotpisnici Ugovora su Ministarstvo rada i mirovinskog sustava RH i Hrvatski zavod za zapošljavanje, a partner Gradske razvojne agencije Slatine u ovom projektu je Grad Slatina.

U projektu će sudjelovati ukupno 85 pripadnika ciljanih skupina koji će se educirati za web dizajnera i šivača gornjišta obuće.
Održat će se radionica i kviz znanja „Poduzetnik i poduzetništvo“ i radionica „Komunikacijske i organizacijske vještine“.

Cilj ovih aktivnosti je omogućiti osobama suficitarnih zanimanja prekvalifikacije za ona zanimanja koja su potrebna slatinskom poduzetništvu, odnosno osposobljavanje mladih za samostalno poduzetništvo.

Na Okruglom stolu govorit će se o provedbi projekta „Zaposli se i ti!“, koji s jedne strane nezaposlenim osobama pruža priliku osnaživanja kompetencija i konkurentnosti u traženju posla, a s druge strane poduzetnicima omogućava zaposliti educirane i osposobljene radnike.

Poduzetnici će govoriti o problemu nalaženja kvalificiranih radnika za određena specifična zanimanja, predstavnici HZZ-a o poticajnim mjerama za zapošljavanje i samozapošljavanje, dok će predstavnici strukovne škole govoriti o svojim programima kojima nastoje pripremiti svoje učenike za tržište rada.

Gosti Okruglog stola diskutirat će i o problemu ograničenih mogućnosti zapošljavanja u Slatini, prvenstveno ranjivih skupina i mladih koji tek izlaze iz sustava obrazovanja i nemaju iskustva potrebna za početak rješavanja egzistencijalnih problema, bilo kroz traženje posla na tržištu rada ili neki od oblika samozapošljavanja.

Stoga je ovaj Okrugli stol prilika, kako nezaposlenima koji traže posao, tako i poduzetnicima koji traže radnike, da dobiju brojne nove informacije kako riješiti svoj problem, uz informaciju da će sve aktivnosti obuhvaćene ovim projektom za nezaposlene biti besplatne. (www.radioslatina.hr)

 

Skip to content