Održani 1. sportski susreti umirovljenika grada Slatine

Ogranak Matice hrvatske Slatina obilježava 50. obljetnicu osnutka: U Zavičajnom muzeju Slatina otvorena izložba „50 proljeća Matice hrvatske u Slatini“
26.06.2021.
GRADONAČELNIK SLATINE DENIS OSTROŠIĆ: Politika je zanimanje koje može imati lijepu stranu
27.06.2021.
Ogranak Matice hrvatske Slatina obilježava 50. obljetnicu osnutka: U Zavičajnom muzeju Slatina otvorena izložba „50 proljeća Matice hrvatske u Slatini“
26.06.2021.
GRADONAČELNIK SLATINE DENIS OSTROŠIĆ: Politika je zanimanje koje može imati lijepu stranu
27.06.2021.

Održani 1. sportski susreti umirovljenika grada Slatine

Udruga umirovljenika Slatina od pojave pandemije koronavirusom jučer je po prvi puta upriličila masovnije okupljanje koje je itekako nadmašilo ono za Dan žena budući da se na slatinskom Bajeru okupilo stotinjak umirovljenika.
Riječ je o 1. sportskim susretima umirovljenika grada Slatine koji će, prema riječima predsjednika Vladimira Domića postati tradicija.

– Za nas je ovo jako sretan dan, da se napokon možemo okupiti u većem broju jer za nas umirovljenike zajednička druženja su od iznimnog značaja. I sa zahvalnošću mogu reći da ni jedan član naše Udruge nije preminuo od korone iako spadamo u rizičnu skupinu društva. Razlog tome je velika procijepljenost gdje se oko 60-70% članova cijepilo organizirano preko Udruge u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo sv. Rok i ravnateljem istoga, dr. Miroslavom Venusom, dok su se ostali cijepili kod svojih obiteljskih liječnika, – rekao nam je predsjednik slatinske Udruge umirovljenika Vladimir Domić koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo radom udruge, odnosno odazivom članova na edukacije i sve ostale organizirane aktivnosti.

– Puno smo toga napravili i na uređenju našeg prostora u koji su postavljena i tri klima uređaja. Dva je osigurala Virovitičko-podravska županija, a treći je iz donacije slatinske tvrtke Komrad. Sada smo opremljeni sa svime što nam je potrebno za daljnji, lakši i ugodniji rad, te se želim zahvaliti svima koji su nam u tome pomogli, od Županije i Grada Slatine te svih donatora i sponzora.

Okupljene umirovljenike na 1. sportskim susretima pozdravio je i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošič koji je tom prigodom istaknuo dobru suradnji sa slatinskom Udrugom umirovljenika.

– Meni je drago što sam danas ovdje s članovima Udruge koja je najprocijepljenija od svih u Slatini i mogu biti pravi primjer kako bismo ovu krizu sveli na minimum. Upravo ova populacija danas je doživjela i onaj svoj, na neki način, novi početak i vidimo da su srca i lica nasmiješena, puna zadovoljstva. Dan je odličan, nije prevruće, atmosfera predobra tako da mi je zaista zadovoljstvo biti na ovom druženju s našim umirovljenicima, a sve ono što rade uz potporu Grada, Županije, te podupiruće udruge i individualce koji pomažu udruzi u radu je za svaku pohvalu, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te svima zaželio puno zdravlja.

Na jučerašnjim sportskim susretima umirovljenici su se uz šetnju pomoću štapova za nordijsko hodanje mogli okušati i u nekoliko sportskih igara, a kako to u sportu biva uvijek je netko najbolji. Tako je prvo mjesto u pikadu osvojio Ivan Radošević, u visećoj kuglani najbolja je bila Snježana Medved, u šahu je prvo mjesto odnio Stjepan Krahulec, dok je u kartaškoj igri Belot najbolji dvojac bio Ivica Dorinko i Ivica Bosilj.

Ono što je našim umirovljenicima najviše nedostajalo su pjesma i ples tako da su svi zaplesali uz vesele note Pere Berkeca koji je bio zadužen za glazbu i dobro raspoloženje čega zaista na ovom druženju nije nedostajalo, a sve zajedno su začinili ukusnim čobancem kojim ih je Udruga počastila.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content