Održana početna konferencija projekta “Pomozi bližnjemu svome”

Svečanim paljenjem prve adventske svijeće gradonačelnik Roštaš će otvoriti ovogodišnju manifestaciju “Prosinac u Slatini 2016”
24.11.2016.
Matica hrvatska nagradila najbolje literarne radove osnovnih škola
24.11.2016.

Održana početna konferencija projekta “Pomozi bližnjemu svome”

U četvrtak 24. studenog 2016.  u zgradi nevladinih udruga u Slatini održana je  početna konferencija projekta  „POMOZI BLIŽNJEMU SVOME“. Riječ je o projektu  ukupne vrijednosti  2.765.000,00 kuna koji se  financira  iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije(FEAD). Nositelj projekta  je Gradsko društvo Crvenog križa Slatina, a partneri na projektu su  Centar za socijalnu skrb Slatina i udruga PRO VITA4+.  Projekt je napisan i prijavljen uz pomoć Razvojne agencije VPŽ „Vidra“, a njime će kroz  12 mjeseci biti obuhvaćeno više od 2.600 korisnika (učenika, novorođenih beba, socijalno ugroženih osoba i obitelji) s područja grada Slatine i općina Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje i Voćin.

Na početnoj konferenciji su se prigodnim riječima okupljenima obratili obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak i pročelnik ureda gradonačelnika grada Slatine Radenko Pavić, pritom naglasivši sinergiju između jedinica lokalne i regionalne samouprave  i Crvenog križa. Također su dali podršku  ovom projektu, kao i drugim budućim socijalno osjetljivim projektima, te naglasili da nositelj projekta, Gradsko društvo Crvenog križa Slatina, može računati na pomoć grada Slatine i županije virovitičko-podravske, što je bio slučaj i do sada.

Ravnatelj Crvenog križa Slatina, Vladimir Jelenčić i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Slatina Ljiljana Peretin zahvalili su se svima zaslužnima za ostvarenje ovog hvale vrijednog projekta te istaknuli da je on plod mukotrpnog rada u proteklih 20 godina.

Projekt je potom  kroz prezentaciju detaljnije predstavila  viša savjetnica za pripremu i provedbu projekata  u RA VIDRA Maja Uremović.

 Konferenciji su između ostalih bili nazočni i načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, ravnatelji osnovnih i srednjih škola sa područja grada Slatine i susjednih općina te  volonteri i djelatnici Crvenog križa Slatina.

no images were found

Skip to content