Matica hrvatska nagradila najbolje literarne radove osnovnih škola

Održana početna konferencija projekta “Pomozi bližnjemu svome”
24.11.2016.
Gradonačelnik Ivan Roštaš simbolično upalio prvu adventsku svijeću
28.11.2016.

Matica hrvatska nagradila najbolje literarne radove osnovnih škola

U četvrtak, 24. studenog, u knjižnici Osnovne škole Josipa Kozarca Matica Hrvatska ogranak Slatina po osmi put je organizirala   svečanost dodjele nagrada za literarne radove pod nazivom „I dok je srca, bit će i Kroacije“. Ove godine na natječaju je sudjelovalo šest osnovnih škola sa šireg slatinskog područja: OŠ A.G.Matoš iz Čačinaca, OŠ I.G. Kovačića iz Zdenaca, OŠ Mikleuš, OŠ D.Trstenjaka iz Čađavice, OŠ V.Nazora iz Nove Bukovice i OŠ J.Kozarca iz Slatine.

Nakon glazbenih izvedbi učenika polaznika OGŠ Slatina okupljenima su se prigodnim riječima obratili predsjednica Matice hrvatske Ogranak Slatina Zorica Varga, ravnateljica OŠ J. Kozarca Ksenija Vujanović Juras i zamjenik gradonačelnika grada Slatine Miroslav Venus.

Učenici dobitnici nagrada za najbolje literarne radove iste su i pročitali prisutnima, a za one koje nisu mogli prisustvovati događaju to su učinili njihovi mentori. Najbolji radovi nagrađeni su knjigama, dok su svi koji su sudjelovali dobili zahvalnice. Također, zahvalnice su dobili i Grad Slatina, OGŠ Slatina te sve škole koje su sudjelovale u natječaju.

 Najbolje radove napisali su:

  • OŠ Antun Gustav Matoš Čačinci :Sara Dorinko
  • OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci: Monika Sudarić
  • OŠ Mikleuš: Ivona Lukić
  • OŠ Davorin Trstenjak Čađavica: Ana Schweigert
  • OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica: Izabela Štimac
  • OŠ Josip Kozarac Slatina: Karla Vasiljević

no images were found

Skip to content