Matica hrvatska nagradila najbolje literarne radove osnovnih škola

Održana početna konferencija projekta “Pomozi bližnjemu svome”
24/11/2016
Gradonačelnik Ivan Roštaš simbolično upalio prvu adventsku svijeću
28/11/2016

Matica hrvatska nagradila najbolje literarne radove osnovnih škola

U četvrtak, 24. studenog, u knjižnici Osnovne škole Josipa Kozarca Matica Hrvatska ogranak Slatina po osmi put je organizirala   svečanost dodjele nagrada za literarne radove pod nazivom „I dok je srca, bit će i Kroacije“. Ove godine na natječaju je sudjelovalo šest osnovnih škola sa šireg slatinskog područja: OŠ A.G.Matoš iz Čačinaca, OŠ I.G. Kovačića iz Zdenaca, OŠ Mikleuš, OŠ D.Trstenjaka iz Čađavice, OŠ V.Nazora iz Nove Bukovice i OŠ J.Kozarca iz Slatine.

Nakon glazbenih izvedbi učenika polaznika OGŠ Slatina okupljenima su se prigodnim riječima obratili predsjednica Matice hrvatske Ogranak Slatina Zorica Varga, ravnateljica OŠ J. Kozarca Ksenija Vujanović Juras i zamjenik gradonačelnika grada Slatine Miroslav Venus.

Učenici dobitnici nagrada za najbolje literarne radove iste su i pročitali prisutnima, a za one koje nisu mogli prisustvovati događaju to su učinili njihovi mentori. Najbolji radovi nagrađeni su knjigama, dok su svi koji su sudjelovali dobili zahvalnice. Također, zahvalnice su dobili i Grad Slatina, OGŠ Slatina te sve škole koje su sudjelovale u natječaju.

 Najbolje radove napisali su:

  • OŠ Antun Gustav Matoš Čačinci :Sara Dorinko
  • OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci: Monika Sudarić
  • OŠ Mikleuš: Ivona Lukić
  • OŠ Davorin Trstenjak Čađavica: Ana Schweigert
  • OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica: Izabela Štimac
  • OŠ Josip Kozarac Slatina: Karla Vasiljević

no images were found

Skip to content