Održana početna konferencija projekta Grada Slatine „Slatino, zaželi!“

Savjetovanje s javnošću u vezi nacrta prijedloga Odluke o komunalnom redu na području Grada Slatine
16/10/2019
Danas u Slatini vrlo uspješno održan sajam ”Jesen i Dani kruha 2019.”
17/10/2019

Održana početna konferencija projekta Grada Slatine „Slatino, zaželi!“

Danas je u restoranu Stari podrum održana početna konferencija projekta Grada Slatine pod nazivom „Slatino, zaželi!“ (UP.02.1.1.05.0222) koji se financira bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., prema pozivu za dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena“, kojoj su uz predstavnike Grada Slatine i gradonačelnika Denisa Ostrošića nazočili i predstavnici partnera na projektu kao i brojni predstavnici gradskih ustanova i institucija.

Nazočne je na početku konferencije pozdravila voditeljica projekta Marija Fumić koja je nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića predstavila projekt.

– Drago mi je da na slatinskom području imamo četiri projekta Zaželi, te se nadam da će i ovaj projekt koji je pred nama isto tako biti uspješan kao i ovi koji se već provode, te omogućiti našim sugrađanima da imaju kvalitetniji život i da naravno u isto vrijeme zaposlimo žene koje bi u svojim godinama teže pronašle posao, te im osiguramo egzistenciju u narednom razdoblju, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

Grad Slatina je uspješno prijavio i ostvario financijsku potporu bespovratnih sredstava u stopostotnom iznosu od 3.613.893,17 kn.

Trajanje projekta je 30 mjeseci, a istim će se nakon provedenog natječaja i posljedične potrebite obuke zaposliti 21 teže zapošljiva žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja Grada Slatine.
Kroz aktivnosti zapošljavanja u lokalnoj zajednici na 24 mjeseca ublažit će se posljedice njihove nezaposlenosti što će ujedno povećati i njihovu konkurentnost na tržištu rada, a ujedno će se potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života za 105 korisnika, starijih i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji, što je i cilj ovoga projekta.

Projekt su s nekoliko riječi pozdravili i ovom prigodom iskazali svoju potporu, predstavnici partnera na projektu. Tako su svoja dosadašnja iskustva s nazočnima podijelile rukovoditeljica Odjela za tržište rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Virovitica Blaženka Bajan, koordinatorica projekta „Zaželi poželi“ Udruge osoba s invaliditetom Slatina Željka Butorac i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slatina Ljiljana Randelj.

– Spomenuta iskustva partnera čiji su projekti već u provedbi jako su bitna za žene koje će biti zaposlene u sklopu našeg projekta „Slatino, zaželi!“ u smislu njihove edukacije. Ovdje treba biti jako konkretan kako bi i budući korisnici, čija su očekivanja možda prevelika, shvatili koje usluge mogu dobiti kroz njihov rad, te bi pružateljice usluga u svom prvom nastupu, korisnicima trebale pojasniti što je doista njihova uloga, a što nije, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.
(www.radioslatina.hr)

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 

 

Skip to content