Održana izborna skupština DVD-a Sladojevci: Josipu Vajnhalu još jedan mandat

U obilasku sajma Viroexpo predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao i izložbeni prostor Grada Slatine
24.02.2017.
Pohvale stižu sa svih strana za rekordni Viroexpo – Igor Andrović: Ovogodišnji sajam vidjelo je 28.000 posjetitelja
27.02.2017.

Održana izborna skupština DVD-a Sladojevci: Josipu Vajnhalu još jedan mandat

U subotu 25. veljače u mjesnom domu u Sladojevcima održana je redovna izborna Skupština DVD-a Sladojevci.

Osim 35 članova DVD-a Sladojevci, Skupštini su prisustvovali i brojni gosti među kojima su bili i gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Kruno Fabijanac, tajnik VZG Slatina i predsjednik DVD-a Slatina Dragan Medvedović te  drugi predstavnici  DVD-a sa područja VZG Slatine i Voćina.

Izvješće o radu udruge iznio je predsjednik DVD-a Josip Vajnhal koji je između ostalog naglasio veliki uspjeh muške dječje ekipe na županijskom natjecanju u Trovancu gdje je osvojeno drugo mjesto što predstavlja jedan od najvećih rezultata u novijoj povijesti DVD-a. Istaknuo je da se time potvrđuje dobar rad društva sa mladim uzrastima, ali i da postoji velika mogućnost napredovanja i u seniorskim ekipama. Tijekom ljetnih mjeseci vršena su dežurstva u vezi sa povećanom mogućnošću od požara, te su po potrebi vršena ispumpavanja bunara mještana Sladojevaca. Osim nabavka dosta opreme predsjednik je naglasio da se redovno održavaju i radne akcije uređenja okoliša oko doma. Na domu su također promijenjeni i prozori te je obnovljeno spremište i garaža  budućeg vozila DVD-a, a sve u  suradnji s Gradom Slatinom i VZG Slatina. Predsjednik Vajnhal je posebno istaknuo i organiziranje podjele poklona za djecu iz Sladojevaca koja je organizirana povodom sv. Nikole.

Financijsko izvješće za 2016. godinu je iznio Damir Varju, pritom ustvrdivši da je Društvo godinu završilo sa pozitivnom bilancom. Sva izvješća za 2016. godinu, kao i plan rada i financijski plan za 2017. godinu su prihvaćeni jednoglasno.

Nakon prihvaćanja izvješća Skupština je održala izbor novog vodstva DVD-a, koje sadržava ponovni izbor većine članova, uz minimalne izmjene. Tako je za predsjednika ponovno izabran Josip Vajnhal, za zamjenika predsjednika Damir Varju, za zapovjednika Dalibor Pokupčić, a tajnicu Elizabeta Vajnhal. U Upravni odbor još su ušli i zamjenik zapovjednika Tomo Tomić, blagajnik Željko Vencl, spremištar Igor Tkalčić te Zdravko Kodrić i Tomislav Kizivat.

Na ponovnom izboru predsjedniku i zapovjedniku čestitali su brojni gosti pritom naglasivši da se nadaju nastavku suradnje, kao i ostvarivanju novih aktivnosti između DVD-a na razini VZG Slatina.

Gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš čestitao je na ponovno ukazanom povjerenju predsjedniku i zapovjedniku pritom naglasivši da se time potvrđuje dobar rad u prethodnom mandatu. Istaknuo je da Grad Slatina rado pomaže  zajednicama koje su aktivne i naglasio da je zapovjedništvo postavilo visoke standarde za koje se očekuje ispunjenje i  u narednom mandatu.

no images were found

Skip to content