Održana finalna regionalna konferencija Lokalnog partnerstva za zapošljavanje

Uručene zahvalnice Grada Slatine
09.05.2013.
S 3.000,00 kuna po novozaposlenom VPŽ potiče zapošljavanje u 2011. godini
09.05.2013.
Uručene zahvalnice Grada Slatine
09.05.2013.
S 3.000,00 kuna po novozaposlenom VPŽ potiče zapošljavanje u 2011. godini
09.05.2013.

Održana finalna regionalna konferencija Lokalnog partnerstva za zapošljavanje

U ponedjeljak, 13. lipnja 2011. u Višnjici održana je finalna regionalna konferencija Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Virovitičko-podravske županije.Lokalno partnerstvo za zapošljavanje utemeljeno je u sklopu projekta “Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza 3” koji se financira iz IPA programa Europske unije, a  inicijator projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje.  Uvodnu riječ na konferenciji održala je predsjednica LPZ-a Lahorka Weiss nakon čega je predstavljena Strategija razvoja ljudskih potencijala Virovitičko podravske županije 2011.-2013.

U izradi Strategije razvoja ljudskih potencijala sudjelovali su svi članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, a u njoj su definirani prioriteti i mjere te načini i sredstva za ostvarenje postavljenih ciljeva i vizije u 2013.godini.

Ovdje možete preuzeti dokument STRATEGIJA RAZVOJA LJUDSKIH POTENCIJALA VIROVITIčKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE u  PDF formatu . 

Preuzmi PDF…

Prioriteti navedene strategije su:
1. Potaknuti aktivnosti na tržištu rada I ulagati u u razvoj ljudskih potencijala,
2. Jačanje socijalne uključenosti skupina u nepovoljnom položaju na tržištu rada,
3. Potpora razvoju obrazovnih reformi; obrazovni programi prilagođeni potrebama tržišta rada,
4. Jačanje kapaciteta civilnog društva

Strategija je izrađena u svrhu potpore zapošljavanju i razvoju ljudskih potencijala u Virovitičko-podravskoj županiji. Nakon predstavljanja Strategije uslijedile su prezentacije Akcijskog plana i liste projekata tj. projektnih ideja, te primjeri projekata koji se mogu prijaviti na nadolazeći natječaj (grant) „Lokalne inicijative za zapošljavanje“ čija je objava najavljena u 2011. godini.
Nakon prezentacija koje su održale Suzana Štimac iz HZZ-a i konzultantica Senka Vranić završnu riječ ispred projektnog tima “Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza 3” održala je konzultantica Anica Radman koja je pohvalila LPZ Virovitičko-podravske županije na odlično izrađenoj strategiji.

Skip to content