Održana 4. sjednica Kolegija gradonačelnika i načelnika VPŽ

LAG Marinianis – početna konferencija projekta “Bottom – up”
18.03.2015.
Stručni skup za predstavnike osnovnih i srednjih škola VPŽ
18.03.2015.
LAG Marinianis – početna konferencija projekta “Bottom – up”
18.03.2015.
Stručni skup za predstavnike osnovnih i srednjih škola VPŽ
18.03.2015.

Održana 4. sjednica Kolegija gradonačelnika i načelnika VPŽ

U srijedu, 18. ožujka, u županijskoj velikoj vijećnici, održana je 4. sjednica Kolegija gradonačelnika i načelnika Virovitičko-podravske županije. Sjednici su, uz gradonačelnike i načelnike s područja Virovitičko-podravske županije, nazočili župan Tomislav Tolušić, predsjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin, zamjenik župana Igor Pavković, pročelnici Upravnih odjela Virovitičko-podravske županije, ravnatelji institucija i ustanova s područja županije…

Nakon što je prisutne pozdravio župan Tomislav Tolušić, ravnatelj VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Tomislav Petric, održao je prezentaciju na temu pripreme projekata za ulaganja na području općina i gradova Virovitičko-podravske županije na natječaje kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

O provođenju programa predškolskog odgoja u općinama u kojima nema predškolskih ustanova, govorila je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, dok je pročelnica Ureda župana Jasna Abramović, u skladu s uvedenim novinama, prisutne informirala o Uredbi o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, kako bi se u skladu s istima odredili prioriteti..

Predstojnik HZZ-a Područnog ureda Virovitica Ivan Baborski predstavio je nove mjere za poticanje zapošljavanja u 2015. godini, fokusirajući se pritom u prvom redu na mjeru „Javnog rada“ koja je izazvala najveće zanimanje.

Na samom kraju Kolegija, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Marija Bajan-Prokl govorila je o nedavno objavljenom Pozivu za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti, s ciljem smanjenja rizika od siromaštva te podizanja kvalitete života djece iz socijalno ugroženih obitelji. (www.vpz.hr)

Skip to content