Održana 25. smotra folklora povodom Dana grada Slatine

Ekipa Caffe bara Havana skuhala najbolji čobanac u Slatini
02.09.2019.
„Glasnici istine“ istrčali 4. memorijalni maraton „Linijom obrane grada Slatine“
02.09.2019.

Održana 25. smotra folklora povodom Dana grada Slatine

U povodu Dana grada Slatine i 722. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Dika“ Slatina, u suradnji s Gradom Slatinom i Turističkom zajednicom grada organizirala je tradicionalnu međunarodnu smotru folklora.

Na ovogodišnjoj 25. po redu Smotri koja je održana jučer na pozornici na središnjem gradskom trgu nastupilo je šest kulturno-umjetničkih društava.
Tako su brojni posjetitelji mogli uživati u svoj raskoš originalnih narodnih nošnji, bogatstvu narodnih običaja, te plesova i pjesama iz raznih dijelova Hrvatske, kao i Bosne i Hercegovine te Slovačke.

Slatina je jučer imala prigodu biti dijelom izvornog narodnog veselja – onako kako su to godinama činili i naši stari diljem široke nam Slavonije i Lijepe naše.

Bogatstvo tradicije svoga kraja tako su jučer uz domaćine Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Dika Slatina, pokazali članovi Dječje folklorne skupine NEVEN iz Donjih Meljana, Kulturno umjetničko društvo LIPA Nova Bukovica nastupima dječje i odrasle folklorne skupine, zatim Kulturno-umjetnička udruga „Voćin“, Kulturno-umjetničko društvo „Usorski običaji“ iz mjesta Sivša u Općini Usora iz BiH, te Matica slovačka Miljevci.

Okupljene goste i članove KUD-ova na početku su pozdravili predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija i zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak koji su uz čestitke povodom Dana grada Slatine  i dobrodošlicu svim gostima, smotru i otvorili.

Na kraju se s nekoliko prigodnih riječi obratila predsjednica KUD-a Dika Slatina Anđela Božičković koja se tom prigodom, izrazivši ponos na sve članove  društva, odnosno folklornog ansambla, tamburaškog sastava i mješovitog vokalnog sastava, zahvalila gostima na dolasku te Gradu Slatini i Turističkoj zajednici grada Slatine na suradnji pri organizaciji Smotre, a ujedno je i pozvala sve zainteresirane da se priključe radu KUD-a.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content