Ekipa Caffe bara Havana skuhala najbolji čobanac u Slatini

Sajam “Kako su radili naši stari” upotpunio proslavu Dana grada Slatine
02.09.2019.
Održana 25. smotra folklora povodom Dana grada Slatine
02.09.2019.

Ekipa Caffe bara Havana skuhala najbolji čobanac u Slatini

U sklopu projekta ”Aktivniji, zdraviji i osnaženi hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji”, te povodom obilježavanja Dana grada Slatine i 722. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine, Udruga HVIDR-a Slatina jučer je vrlo uspješno organizirala tradicionalno Otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju slavonskog čobanca.
Na ovogodišnjem 12. po redu koje održano u Parku 136. slatinske brigade u kuhanju ove slavonske delicije natjecale su se čak 24 ekipa kojima je prije ocjenjivanja njihovog kulinarskog umijeća gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić u pratnji predsjednika Slatinske HVIDR-e Ilije Nikolića uručio zahvalnice za sudjelovanje na prvenstvu i pregače koje je osigurao organizator.

– Organizacijom ove manifestacije želimo obogatiti društveni život našeg grada, promovirati njegove ljepote i prezentirati tradicionalnu slavonsku kuhinju čiji je sastavni dio na daleko poznati slavonski čobanac, a u cijelom događaju najbitnije je druženje i zajedništvo, na koje uz naše, želimo potaknuti i članove drugih braniteljskih udruga i njihove obitelji te ostale građane, a u narednim godinama očekujemo još veći broj natjecateljskih ekipa koji bi mogli zaokružiti i na 30, – rekao je predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić.

Nakon što su dvočlane ekipe odradile svoj posao, stručni žiri u sastavu: predsjednik žirija i profesionalni kuhar Vlado Kontić, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i direktor Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj kušanjem uzoraka svakog pojedinog čobanca gdje su se ocjenjivali elementi: okus, izgled, saft i ukupni dojam, ocijenili su one najbolje.

Tako je prvo mjesto majstora kotlića pripalo ekipi Caffe bara Havana, drugi su bili kuhari ŠRU Karas Čađavica, a treći dečki iz Prijatelji banda.

Pohvalnice te zaslužene nagrade, kotlić i vina Vinarije Stari podrum vl. Ivana Halasa, najboljima je uručio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content