Ekipa Caffe bara Havana skuhala najbolji čobanac u Slatini

Sajam “Kako su radili naši stari” upotpunio proslavu Dana grada Slatine
02.09.2019.
Održana 25. smotra folklora povodom Dana grada Slatine
02.09.2019.
Sajam “Kako su radili naši stari” upotpunio proslavu Dana grada Slatine
02.09.2019.
Održana 25. smotra folklora povodom Dana grada Slatine
02.09.2019.

Ekipa Caffe bara Havana skuhala najbolji čobanac u Slatini

U sklopu projekta ”Aktivniji, zdraviji i osnaženi hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji”, te povodom obilježavanja Dana grada Slatine i 722. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine, Udruga HVIDR-a Slatina jučer je vrlo uspješno organizirala tradicionalno Otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju slavonskog čobanca.
Na ovogodišnjem 12. po redu koje održano u Parku 136. slatinske brigade u kuhanju ove slavonske delicije natjecale su se čak 24 ekipa kojima je prije ocjenjivanja njihovog kulinarskog umijeća gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić u pratnji predsjednika Slatinske HVIDR-e Ilije Nikolića uručio zahvalnice za sudjelovanje na prvenstvu i pregače koje je osigurao organizator.

– Organizacijom ove manifestacije želimo obogatiti društveni život našeg grada, promovirati njegove ljepote i prezentirati tradicionalnu slavonsku kuhinju čiji je sastavni dio na daleko poznati slavonski čobanac, a u cijelom događaju najbitnije je druženje i zajedništvo, na koje uz naše, želimo potaknuti i članove drugih braniteljskih udruga i njihove obitelji te ostale građane, a u narednim godinama očekujemo još veći broj natjecateljskih ekipa koji bi mogli zaokružiti i na 30, – rekao je predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić.

Nakon što su dvočlane ekipe odradile svoj posao, stručni žiri u sastavu: predsjednik žirija i profesionalni kuhar Vlado Kontić, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i direktor Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj kušanjem uzoraka svakog pojedinog čobanca gdje su se ocjenjivali elementi: okus, izgled, saft i ukupni dojam, ocijenili su one najbolje.

Tako je prvo mjesto majstora kotlića pripalo ekipi Caffe bara Havana, drugi su bili kuhari ŠRU Karas Čađavica, a treći dečki iz Prijatelji banda.

Pohvalnice te zaslužene nagrade, kotlić i vina Vinarije Stari podrum vl. Ivana Halasa, najboljima je uručio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content