Održan 4. Slatinski obrtnički sajam

Gradonačelnik Denis Ostrošić uručio priznanja najboljim “obiteljskim višebojcima”
10.06.2017.
Gradonačelnik Ostrošić obišao radove na području Grada Slatine
13.06.2017.

Održan 4. Slatinski obrtnički sajam

Danas je u  organizaciji Udruženja obrtnika Slatina i uz partnerstvo Grada Slatine, Gradske razvojne agencije Slatine i Ministarstva poduzetništva i obrta RH održan 4. Slatinski obrtnički sajam.

Na sajmu se predstavilo 60-ak  slatinskih obrtnika, a za posjetitelje je bio organiziran cjelodnevni kulturno-umjetnički program, nagradne igre, igraonice za djecu. radionice, demonstracije starih zanata, promocija obrtničkih zanimanja za učenike, brojne degustacije proizvoda, revija frizura i modna revija…

Sajam su otvorili gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Darko Knežević i predsjednik Udruženja obrtnika Slatina Zlatko Šomođi.

Okupljene je pozdravio te poželio ugodno druženje svima na Sajmu gradonačelnik Ostrošić. „Kod nas je sve više-manje lako ćemo, međutim nije lako, posebice obrtnicima  danas ni u kom slučaju nije lako. Evo čujem od gospodina Šomođija da ih je u Slatini preko tri stotine, ovdje danas 60-ak. Nadam se da će se predstaviti na najbolji mogući način i da ćemo evo zajedno s Gradom Slatinom sa razvojnom agencijom GRAS  i sa svim ostalim čimbenicima prije svega sa tradicijom koju imamo uspjeti iznjedriti novih lijepih rezultata  vjerujem i novih suvenira, ono što nam definitivno nedostaje, ono što nekako do kraja nismo još iznjedrili.“ – rekao je Ostrošić.

„Činjenica da ovaj Sajam već polako ulazi u nekakovu tradiciju, i da je ovo četvrti po redu i da ste na neki način našli svoje mjesto na sajmovanjima. Drago mi je ovdje vidjeti gradonačelnika Grada Slatine jer je to dokaz da on da je podršku gospodarstvu i obrtnicima“ – istaknuo je  potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Darko Knežević. Naglasio je da se nada da će gradonačelnik izdvojiti i sredstva u Proračnu za obrtnike.

Predsjednik Udruženja obrtnika Slatina Zlatko Šomođi službeno je otvorio Sajam:

“Vjerujem da će te sa ovog sajma ponijeti prekrasne utiske, nova poznanstva, poslovne kontakte  i brojne lijepe uspomene. U ovim vremenima vrlo je teško svojim obiteljima osigurati egzistenciju kao i sigurnost budućim naraštajima i dati im bolje sutra. Stoga pozdravljam sve vas koji ste kroz mnoge generacije očuvali stare zanate i običaje i trudite se prenijeti ih novim generacijama za što je ovaj sajam idealna prilika.“- rekao je Šomođi.

Atmosferu na Sajmu provjerite u fotogaleriji…

no images were found

 
Skip to content