Biciklisti iz D. Sela na putu za Vukovar stigli u Slatinu
15.11.2014.
Održana Izborna skupština TZG Slatine
16.11.2014.

Obuka vatrogasaca za spašavanje u prometnim nesrećama

Osnovna djelatnost vatrogasaca već odavno nije samo gašenje požara i protupožarna aktivnost. Vatrogasci sudjeluju i u drugim situacijama kada je u pitanju spašavanje ljudi i materijalnih dobara. S obzirom na svoju organiziranost, vatrogasci se vrlo brzo mogu mobilizirati za pružanje pomoći ugroženima od poplava i potresa a neophodne su i njihove intervencije u prometnim nesrećama za koje se obučavaju i za koje imaju adekvatnu opremu.

Do sada je za takve akcije osposobljeno više od stotinu vatrogasaca, a s potrebnim alatima za spašavanje stradalih i materijalnih dobara u prometnim nesrećama opremljene su vatrogasne postrojbe u Pitomači, Virovitici, Suhopolju, Slatini i Orahovici. Ovakav raspored osigurava da vatrogasci vrlo brzo mogu stići na mjesto prometne nesreće u svakom dijelu Virovitičko-podravske županije, a poglavito na najznačajnijoj prometnici tzv. Podravskoj magistrali.

Obnavljanje znanja i vještina je nužno, pa je u organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije održana trodnevna obuka za vatrogasnu specijalnost – rukovanje tehničkim intervencijama. Obuka se provodila u Javnoj vatrogasnoj postrojbi u Slatini, a prošlo ju je pedesetak vatrogasaca. (icv.hr)

no images were found

Skip to content